1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Ülkeyi yönetme ehliyetine sahip olmadıklarını bir kez daha gösterdiler”
“Ülkeyi yönetme ehliyetine sahip olmadıklarını bir kez daha gösterdiler”

“Ülkeyi yönetme ehliyetine sahip olmadıklarını bir kez daha gösterdiler”

CTP, Meclis’te olmasına karşın, nisap sağlanmayarak toplantının açılmasını engelleyen Hükümet’i eleştirdi

A+A-

 

CTP, Meclis’te olmasına karşın, nisap sağlanmayarak toplantının açılmasını engelleyen Hükümet’i eleştirdi:

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Meclis’te olmasına karşın, nisap sağlanmayarak toplantının açılmasını engelleyen Hükümet’i eleştirdi, Hükümeti yürütmedeki ciddiyetsizliğini Meclis’te de sürdürdüğüne işaret etti.

CTP’nin açıklaması şöyle:

“UBP-DP Hükümeti yürütmedeki ciddiyetsizliğini Meclis’te de aynen sürdürüyor. Bugün yapılacak Meclis oturumunda, muhalefet milletvekillerinin Genel Kurul salonunda hazır bulunmasına, dahası iktidar partilerine mensup milletvekilleri de Meclis binasında olmasına karşın, nisap sağlanmayarak toplantının açılması engellenmiştir.

Salı günleri Meclis’te denetim günüdür. İktidar partilerine mensup milletvekillerinin Meclis binasında bulunmalarına karşın Genel Kurul salonuna girmemiş olmaları yalnızca Meclis çalışmaları konusundaki ciddiyetsizliklerinin değil, aynı zamanda muhalefetin denetiminden kaçtıklarının da en açık göstergesidir.

Pazartesi günü ilk turu yapılan Sayıştay üyeliği seçimi konusunda iktidar partileri ve/veya bu partilere mensup milletvekilleri arasında yaşanan anlaşmazlıklarının sonucu olduğu izlenimi yaratan bu ciddiyetsizliğin sorumluluğu tamamen iktidar partilerine aittir ve kendileri bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapma yükümlülüğü altındadırlar. İktidardaki iki parti bu davranışlarıyla ülkeyi yönetme ehliyetine haiz olmadıklarını bir kez daha açık biçimde göstermişlerdir.”

 

 

 

Bu haber toplam 2530 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler