1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türk Metal Sendikası, Kıbrıs'ta üniversite açmak için adım attı
 Türk Metal Sendikası, Kıbrısta üniversite açmak için adım attı

Türk Metal Sendikası, Kıbrıs'ta üniversite açmak için adım attı

Türkiye’den Türk Metal Sendikası Kuzey Kıbrıs'ta vakıf üniversitesi açma için girişim başlattı.

A+A-

 

Hükümetten ön izin verdiği üniversite için YÖK'ün denklik kararı bekleniyor.

Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak, AA muhabirine, sendika olarak, eğitime büyük önem verdiklerini, sadece üyelerine sendikal eğitim sunmakla kalmadıklarını üyelerinin çocuklarının da örgün eğitimlerini desteklediklerini söyledi.

Üyelerinin çocuklarından başarılı 500 üniversite öğrencisine, her yıl burs verdiklerini anlatan Kavlak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile ortak geliştirdikleri projeyle bu sayının 2 bine çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Eğitime desteği daha kurumsal ve nitelikli bir hale getirmek için üniversite kurmak istediklerini dile getiren Kavlak, Kuzey Kıbrıs'ta' bir vakıf üniversitesi kurmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Kavlak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KKTC Hükümetinden bu konuda gerekli ön izinleri de aldık. YÖK'ün denklik kararını vermesinin ardından çalışmalarımızı hızlandıracağız. Kampüs için mülkiyeti sendikamıza ait arsa ve binalardan uygun olanları üniversiteye tahsis edeceğiz. İlk etapta metal sektörüyle ilgili bir bölüm, endüstri ve makine mühendislikleri, turizm ve iletişim fakültelerinin açılmasını planlıyoruz."

ÜNİVERSİTENİN ADINDA "ANADOLU" KELİMESİ GEÇECEK

Kavlak, üniversitenin adına henüz karar vermediklerini ama içinde "Anadolu" kelimesinin mutlaka geçeceğini belirterek, "En kısa sürede kuracağımız üniversitemiz, teknik yanı ağır basan, inovasyon ve Ar-Ge'ye büyük önem bir nitelikte olacak. Türkiye'nin en büyük işçi sendikası olarak omuzlarımızdaki sorumluluğun bilincindeyiz. Üyelerimizin bize verdiği sorumluluğa kuracağımız üniversiteyle de layık olacağız" diye konuştu.

(AA)

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur