1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Suçüstü yakalandılar iddiası
Suçüstü yakalandılar iddiası

Suçüstü yakalandılar iddiası

Mağusa Telekomünikasyon Dairesi’ne ait yeraltı kablolarını çalmak isterken yakaladıkları iddia edilen zanlılar E.B ve İ.B tutuklandı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa Telekomünikasyon Dairesi’ne ait yeraltı telefon kablolarını çalmak isterken suçüstü yakalandığı ileri sürülen zanlı E.B ile İ.B tutuklandı. “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı E.B ve İ.B tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar. Mesele ile bağlantısı olduğu ve isim bazında tespit edilen 2 kişi ise aranıyor.

22 metre uzunluğundaki kabloyu çalmaya çalıştılar…
Meselenin tahkikat memuru İbrahim Çangaroğlu, zanlıların 19 Ağustos tarihinde alınan bir bilgide Mağusa Telekomünikasyon Dairesi’nin arka kısmında bulunan 22 metre uzunluğundaki yeraltı telefon kablolarını çalmaya çalıştıklarının öğrenildiğini belirtti. Akabinde olay yerine gidildiğini belirten Çangaroğlu, zanlıları suçüstü tespit ederek tutukladıklarını açıkladı. Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirten Çangaroğlu, ifadelerinde kendilerini arabada bekleyen iki kişinin olduğunu ve polisi görmeleri üzerine olay yerinden kaçtıklarını beyan ettiklerini söyledi. Bölgede benzer birçok faili meçhul olay olduğunu anımsatan Çangaroğlu, araştırmalar yapılacağını belirterek, ismen tespit edilen 2 kişinin de arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Çangaroğlu, her iki zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı E.B ile İ.B tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur