1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soygun zanlısı tutuklandı
Soygun zanlısı tutuklandı

Soygun zanlısı tutuklandı

Girne’de Monexcahnge Döviz Bürosu’nda meydana gelen ‘acı biberli’ soygun meselesiyle ilgili B.B isimli şahıs ‘şüphe’ üzerine tutuklandı

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Girne’de 24 Eylül sabahı Monexcahnge Döviz Bürosu’nda meydana gelen ‘acı biberli’ soygun olayında ‘bağlantısı olabileceği’ şüphesiyle ismini baş harfleri B.B olan şahıs tutuklandı. Soygunda çalınan 250 bin TL değerindeki parar, olay mahallinin arka sokağında bulunan bir apartmanın dam kısmında poşet içerisinde bulundu. Olayla ilgili tutuklanan ve makinist olduğu öğrenilen zanlı B.B’nin, aynı apartmanda oturduğu ve paraların bulunduğu poşetin oto yedek parça satışı yapılan ‘Rapa Ltd’’in poşeti olduğu tespit edildi. Ayrıca olay günü olan 24 Eylül’de zanlının oğlu olduğu öğrenilen kişinin, olaydan bir saat sonra yani 09:05’de Kermiya Barikatı’ndan Güney’e geçerek, oradan Belçika’ya uçtuğu belirtildi. Paralar parmak izi tespiti ve miktarının belirlenmesi incelemeye gönderildi.
Meseleyle ilgili olarak zanlı B.B dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Paralar bulundu
Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, iddia makamında Başsavcılık adına Davada Savcı Mustafa Atakara ve zanlı şahsen hazır bulundu. Atakara, meseleyle ilgili olarak Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Murat Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı. Bauram, 24 Eylül günü meydana gelen soygun ile ilgili olarak 3 gündür sürdürülen soruşturmada, olay mahalinin bir alt sokağında bulunan Bormat 1 apartmanın damında sirkat edilen paraların bulunduğunu söyledi.

Makine parçası satışı yapılan poşette
Murat Bayram, dün bulunan paraların parmak izine gönderilerek, eksik olup olmadığına bakılacağını aktararak, başka bir poşet çantası içerisinde olan paraların Rapa Ltd’e ait bir poşet içerisinde bulunduğunu ve söz konusu poşetin oto yedek parça satışı yapan bir şirkete ait olduğunu söyledi. Bu süre içerisinde kameralara yansıyan eşkale uygun şahsın o bölgelerde kaldığının tespit edildiğini söyleyen Murat Bayram, zanlının olay mahallindeki bölgeden ayrılmayıp orada kaldığının tespit edildiğini aktardı.

Aynı gün akrabası yurt dışına kaçtı
Bayram, zanlının akrabalarından birinin 24 Eylül günü olay saat 09:05’de Girne’den Kermiya’ya gittiğini, Güney’e geçerek oradan Belçika’ya gittiğinin tespit edildiğini aktardı. Ayrıca zanlının paraların bulunduğu apartmanda kaldığını, kamere görüntülerin de olay zanlısının apartmana doğru koştuğunun görüldüğünü ifade eden Murat Bayram, zanlının olayla bağlantısı olabileceği gerekçesiyle gerekli araştırmaların yapılması için 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Mahkeme, Müfettiş Muavini’nin tutukluluk talebi üzerine zanlı B.B’ye söz hakkı verdi. Zanlı B.B: “Ben uyurdum olayı görmedim” dedi. Bunun üzerine Yargıç Fügen Ulutekin, huzurunda yapılan şahadet ve beyanları değerlendirerek, zanlının bu suçla alakalı olabileceğine dolayısıyla gerekli soruşturmanın yapılması için 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Olay nasıl olmuştu?
Girne Karakum bölgesinde bulunan Monexchange Döviz Bürosu’nun sahibi Mehmet Hastan saat 08:00 raddelerinde arabasını Lemar Hipermarketin oto parkına park etti. Elindeki para dolu çanta ile karşıya geçen Hastan döviz bürosunun kapısını açmaya çalıştığı esnada ‘koyu renk tenli’ şahıs, elindeki poşette bulunan ‘biber ve çeşitli baharatları’ Hastan’ın yüzüne atarak elindeki çantayı yere
bırakmasını sağlamıştı. Hastan’ı etkisiz hale getiren saldırgan, yere düşen çantayı alarak binanın arka kısmından koşarak kaçmıştı. Soyguncu, içinde 168 bin TL, 6 bin dolar, 18 bin 500 Euro, 6 bin 500 sterlin bulunan çantayı alarak kayıplara karışmıştı.

Bu haber toplam 2191 defa okunmuştur