1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'SAYIŞTAY’IN 7 YILDIR AKLI NERDEYDİ?'
SAYIŞTAY’IN 7 YILDIR AKLI NERDEYDİ?

'SAYIŞTAY’IN 7 YILDIR AKLI NERDEYDİ?'

Lefkoşa Türk Belediyesi CTP-BG belediye meclis üyesi Ahmet Bağzıbağlı, Sayıştay tarafından hazırlanan 2008-2011 mali yıllarına ilişkin raporu değerlendirdi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa Türk Belediyesi Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP-BG) belediye meclis üyesi Ahmet Bağzıbağlı, belediyenin bugünkü durumuna gelmesinde Sayıştay’ın da payının olduğunu savundu.
2008-2011 mali yıllarına ilişkin Sayıştay raporunun 2015 yılı içerisinde açıklamasıyla belediyenin ciddi kayba uğradığını öne süren Bağzıbağlı, “Sayıştay, belediyede yapılan istihdamdan da sorumludur. Bugünkü mali yapı ve dağınıklığın baş sorumlusu Sayıştay’dır” şeklinde konuştu.
Bağzıbağlı, Sayıştay tarafından yayınlanan 2008-2011 mali yıllarına ilişkin raporu YENİDÜZEN’e değerlendirdi.

“Sayıştay’ın 7 yıldır aklı nerdeydi?”
Belediye meclis kararlarının bir kopyasının hem Sayıştay’a hem de İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na gönderildiğini söyleyen Bağzıbağlı, “Sayıştay’ın 7 yıldır aklı nerdeydi? Bu kararlar incelenebilirdi ancak yapılmadı” dedi.
Bağzıbağlı, Sayıştay Raporu’nun bulgularına yönelik CTP-BG’li belediye meclis üyeleri olarak toplantı yaptıklarını söyledi.

Harmancı, geçmişteki hataların yapılmasına izin vermemeli”
“Belediye meclis üyelerinin kararlığı bugün yeni gelen arkadaşlara yol gösterecektir. Ayni şekilde hep beraber belediyenin ve Lefkoşa’nın geleceği için bu kararlılığı ortaya koyacağız” diyen Bağzıbağlı “Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’ya rapordaki bulguların bundan sonraki yol haritasını göstermesi gerekiyor. Rapordan ders çıkarılmalı” şeklinde konuştu.
Bağzıbağlı, Harmancı’nın geçmişteki hataların yapılmasına izin vermemesi gerektiğini vurguladı.

“Gelirler artmazsa, belediye duvara toslayacak”
Belediyenin bundan sonraki süreçte gelirlerin personele ve Lefkoşa’ya hizmet verecek kadar artırması gerektiğini ya da ‘duvara toslayacağını’ savunan Bağzıbağlı,  “Geçmişten farklı bir şey yok. Ayni yöntemle her şey devam ediyor” şeklinde konuştu.
Bağzıbağlı, ‘dün ile bugünün’ bir farkı olmadığını savundu.

“Gereğinden fazla istihdam belediyeyi bugünlere sürükledi”

Bağzıbağlı, raporla birlikte belediyenin içerisinde bulunduğu tabloya bakıldığında en büyük borç yükünün personele ait yatırımlara ait olduğunun görüldüğünü belirtti.
Sosyal Sigortalar Dairesi, İhtiyat Sandığı Dairesi ve çalışanın brüt maaşı üzerinden kesilen brüt vergilerine yönelik belediyenin ciddi borcunun bulunduğunu söyleyen Bağzıbağlı, bu durumun ‘gereğinden fazla plansız istihdamın’ belediyeyi bugünlere sürüklediğini vurguladı.
Bağzıbağlı, Raporda ‘usulsüz istihdamlara’ işaret edildiğini, isim olarak değil rakamsal bazda bu konuda bilginin yer aldığını ifade etti.

“Raporu sosyal medyada yayınladı”
Bağzıbağlı, LTB’nin 2008-2011 mali yılına ilişkin Sayıştay raporunun resmi bir şekilde tarafına sunulmadığını belirterek, belediye başkanı Mehmet Harmancı’nın söz konusu raporu sosyal medya üzerinden yayınladığını ve ‘isteyen buradan alabilir’ tutumu sergilediğini ifade etti.
Yapılan bu davranışın doğru olmadığını savunan Bağzıbağlı, belediyenin arşivinde kayıt yapılarak, resmi olarak raporun tüm belediye meclis üyelerine tek tek dağıtılması gerektiğini vurguladı.

“Taslak rapora katkı koymamıza fırsat verilmedi”
Bağzıbağlı, Sayıştay tarafından hazırlanan taslak raporuna özellikle eski belediye meclis üyelerinin katkı koymasını beklediğini ancak buna fırsat verilmediğini dile getirdi.
“Olayları canlı yaşayan bizlerdir. Mevcut başkan Mehmet Harmancı belediyeye daha sonra gelmiştir, olayları basın yoluyla duymuştur” şeklinde konuşan Bağzıbağlı, “Raporla ilgili söyleyecek çok söz var” dedi.

“Biz verdiğimiz oyun arkasındayız”
Öte yandan CTP-BG kanadı olarak Sayıştay Raporu’nda geçen belediye meclis kararlarında ‘taraf’ olmadıklarını söyleyen Bağzıbağlı, “Raporda bizim evet dediğimiz iki karardan bahsediliyor. Biz verdiğimiz oyun arkasındayız. Biz bu konuyu da kesinlikle mahkemeye taşınmasını istiyoruz. Biz buradan kaçmıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1970 defa okunmuştur