1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. SAĞLIKTA ‘HAZİN’ TABLO
SAĞLIKTA ‘HAZİN’ TABLO

SAĞLIKTA ‘HAZİN’ TABLO

Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu tarafından YAZILI UYARI cezasına çarptırılan hastanelerin, Etik Hastanesi, Özel Girne Hastanesi ve Kamiloğlu Hastanesi olduğu ortaya çıktı

A+A-

YENİDÜZEN, Sağlık Bakanlığı tarafından 3 hastaneye YAZILI UYARI CEZASI verilen denetim raporuna ulaştı:  İŞTE RAPOR!
 

Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu tarafından YAZILI UYARI cezasına çarptırılan hastanelerin, Etik Hastanesi, Özel Girne Hastanesi ve Kamiloğlu Hastanesi olduğu ortaya çıktı

Ayşe GÜLER

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu tarafından 3 hastaneye yazılı uyarı cezası verilen denetim raporuna YENİDÜZEN ulaştı, cezaya çarptırılan hastanelerin Etik Hastanesi, Özel Girne Hastanesi ve Kamiloğlu Hastanesi olduğu ortaya çıktı.

Etik Hastanesi’nde: ‘Kadrosuz tabip çalıştırılıyor, morg yok, asansör hasta yatağı ve personeli sığacak yeterlilikte değil’

Özel Girne Hastanesi’nde: ‘Asansör yok’

Kamiloğlu Hastanesi’nde: ‘Asansör, hasta yatağı ve 1 personeli sığmıyor’

Tüm hastanelere: ‘Kadrolu tabip çalıştırın, sadece kadrolu tabiplerin olduğu branşlarda hizmet verin’ UYARISI

 

Ocak ayında gerçekleşen denetimlerde; yakın geçmişte Anıl Aktunçlar’ın şüpheli ölümü ile kamuoyu gündemine oturan Etik Hastanesi’nde kadrosuz tabip çalıştırıldığı, morgun olmadığı ve asansörün de hasta yatağı ve personeli sığacak yeterlilikte olmadığı belirlendi.

Bununla birlikte Özel Girne Hastanesi’nde asansör olmadığı, Kamiloğlu Hastanesi’ndeki

asansörün hasta yatağı ve 1 personeli sığmadığı tespit edildi.

12 hastane ve 3 dispansere yapılan,  uyarı cezası alan hastanelerin de isimleri SIR gibi saklanan raporda tüm hastanelere ‘Kadrolu tabip çalıştırın, sadece kadrolu tabiplerin olduğu branşlarda hizmet verin’ UYARISINDA bulunuldu.

Raporda, Kurul Başkanı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Dr Mustafa Altıngüneş, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Temsilcisi Dr Sonuç Büyük, Özel Hastaneler Birliği Temsilcisi Dr Hayat İzel ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği temsilcisi Dr Remzi Gardiyanoğlu imzası bulunuyor.

Etik Hastanesi’nde:

‘Kadrosuz tabip çalıştırılıyor, morg yok, asansör hasta yatağı ve personeli sığacak yeterlilikte değil’

Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayenehaneler (Denetim) Yasası’nın 14. maddesi uyarınca oluşturulan Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu tarafından hazırlanan rapora göre Etik Hastanesi 20 Ocak tarihinde denetlendi.

Yakın geçmişte Anıl Aktunçlar’ın şüpheli ölümü ile kamuoyu gündemine oturan Etik Hastanesi’nde Yasa’nın 8 (1) 5 (2) maddesine göre kadrolu olması zorunda olduğu halde, çalışan tabibin KADROSUZ çalıştırıldığı tespit edildi.

Bununla birlikte yine aynı hastanede ilgili Yasa’ya göre 6 (3) (A)  MORG BİRİMİNİN bulunmadığı tespit edildi,  hastane asansörünün ise hasta yatağını ve bir personelini sığacak yeterlilikte olmadığı ortaya çıktı.

3 tespit ile ilgili Etik Hastanesi’ne 37/2012 Sayılı Yasa’nın 16’ncı maddesinin (2)’nci fıkrasının (A) bendi uyarınca yazılı uyarı cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Özel Girne Hastanesi’nde:

‘Asansör yok’

Etik Hastanesi’ne yapılan denetimin 5 gün sonrasında bu kez Özel Girne Hastanesi’ni denetleyen ekipler, hastanede asansör olmadığını tespit etti.

Bu eksikliğin Yasa’nın 6’ncı maddesinin (1)’inci fıkrasının (B) bendine uygun olmamasından dolayı hastaneye 37/2012 Sayılı Yasanın 16’ncı maddesinin (2)nci fıkrasının (A) bendi uyarınca yazılı uyarı cezası verildi.

Kamiloğlu Hastanesi’nde:

‘Asansör, hasta yatağı ve 1 personeli sığmıyor’

Öte yandan yine 25 Ocak’ta Kamiloğlu Hastanesi’nde yapılan denetim neticesinde; hastane asansörünün hasta yatağını ve bir personelini sığacak yeterlilikte olmadığı ortaya çıktı.

Kamiloğlu Hastanesi’ne Yasa’nın 6’ncı maddesinin (1)’inci fıkrasının (B) bendine uygun olmamasından dolayı 37/2012 Sayılı Yasanın 16’ncı maddesinin (2)nci fıkrasının (A) bendi uyarınca yazılı uyarı cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Tüm hastanelere:

‘Kadrolu tabip çalıştırın, sadece kadrolu tabiplerin olduğu branşlarda hizmet verin’

Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu tarafından yapılan denetimlerde tüm hastaneler uyarıldı.

Hastanelerin Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayenehaneler (Denetim) Yasası’na uygun olarak Kadrolu Tabip (Kadrolu Tabip, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda çalışmayıp Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik veya Özel Dispanserde iş akdine dayalı olarak çalışmak üzere istihdam edilen tabip, diş tabibi, uzman tabip veya uzman diş tabibini anlatır) çalıştırmaları ve sadece kadrolu tabiplerin olduğu branşlarda hizmet vermeleri hususunda yasaya uygun özenli davranmaları konusuna dikkat çekildi.

Bu haber toplam 5826 defa okunmuştur