1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Partiler büyük mitinglere hazır
Partiler büyük mitinglere hazır

Partiler büyük mitinglere hazır

29 Haziran yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler de ilçelerdeki büyük miting hazırlıklarını tamamladı.

A+A-

Didem MENTEŞ

29 Haziran yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler de ilçelerdeki büyük miting hazırlıklarını tamamladı. Toplumcu Demokrasi Partisi- Birleşik Kıbrıs Partisi ve Baraka ittifakı büyük miting yapıp yapma konusunda henüz karar vermezken, Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG), Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) ise programlarını çıkardı.

Siyasi partiler dün itibariyle bölgelerde mitinglerini yapmaya başlarken ilçelerdeki büyük mitingler 27 Haziran Cuma güne kadar devam edecek.
Partiler arasında ilk olarak miting programını tamamlayan tek parti CTP-BG olurken, UBP’de geçtiğimiz hafta miting listesini hazır edebildi. DP-UG’de 20 Haziran Cuma günü miting programını tamamlamış oldu.   Toplumcu Demokrasi Partisi- Birleşik Kıbrıs Partisi ve Baraka ittifakın da ise net bir durum yok.

5 ilçede yapılacak büyük mitinglere bakıldığı zaman en ilginç olarak UBP ile DP-UG’nin Mağusa bölgesinde aynı gün ve aynı saat miitng yapacağı dikkat çekti. Özellikle Mağasu’da bağımsız aday İsmail Arter’i destekleyeceğini açıklayan DP-UG, 27 Haziran gecesi saat 18:00’de büyük miting yapmaya hazırlanırken, Mağusa’da tabanını serbest bırakan UBP’nin de aynı gün saat 20:00’de büyük mitinge hazırlandığı görüldü. CTP-BG ise ilk büyük mitingini dün İskele ilçesinde yaparak başladı. CTP-BG ile UBP mitingleri saat 20:00’de başlarken, DP-UG’nin üç ilçede yapacağı mitingleri saat 18:00’de başlayacak.


 

İşe siyasi partilerin ilçelerdeki miting programları:

CTP-BG
23 Haziran Pazartesi: İskele
24 Haziran Salı: Güzelyurt
25 Haziran Çarşamba: Girne
26 Haziran Perşembe: Mağusa
27 Haziran Cuma: Lefkoşa

DP-UG
25 Haziran Çarşamba: Girne
26 Haziran Perşembe: İskele
27 Haziran Cuma: Mağusa

UBP
24 Haziran Salı: İskele
26 Haziran Perşembe: Güzelyurt
27 Haziran Cuma: Mağusa ve Lefkoşa

Bu haber toplam 2163 defa okunmuştur