1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay, Kamu-Sen’i ziyaret etti
Özersay, Kamu-Sen’i ziyaret etti

Özersay, Kamu-Sen’i ziyaret etti

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nı ziyaret etti.

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nı (Kamu-Sen) ziyaret etti.

Basın bürosundan verilen bilgiye göre, Kudret Özersay, ziyarette yaptığı konuşmada, siyasetin ciddi bir kısır döngüye girdiğini ifade ederek, “Bu seçimde toplum olarak yeni bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye başlayacağız. Ülkede kişisel menfaate dayalı siyasetin yerini, ülkenin ve halkın yararını esas alacak yeni ve çağdaş bir siyaset anlayışı alacak” dedi.

Kişisel menfaatin değil, halk yararını esas alan bir siyaset anlayışının galip geleceğini savunan Özersay, toplum olarak içinde bulunulan kısır döngüden bu Cumhurbaşkanlığı seçimi ile çıkmaya başlanacağına inanç belirtti.

Bağımsız ve tarafsız olarak bu yola çıktığını belirten Özersay, toplum olarak bir kimlik mücadelesi verdiklerini ve bu kimliğe her durumda sahip çıkmaları gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanının Anayasa’nın ve yasaların verdiği yetkileri kullanıp, ülkenin iç sorunlarının çözümü konusunda siyasi liderlik göstermesi yönünde halkın beklentisi olduğunu söyleyen Özersay, kendi vizyonunun da bu yönde olduğunu kaydetti.

Özersay, görüşmede, Kamu-Sen’in vizyonu ile örtüşen bir vizyonu olduğunu gördüğünü belirterek, “Toplum Sözleşmesi”nin altına imza koyduklarını hatırlattı. 19 Nisan’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin; “Kıbrıs Türk siyasi tarihinde kırılma noktası” olacağına inandığını dile getiren Özersay, “Vatandaş bu görev ve bu ülke için en iyisi kimse onu seçmelidir” dedi.

Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi partilerin değil, vatandaşın seçimi olacağına inanç belirtti.

 

Bu haber toplam 1650 defa okunmuştur