1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay: ‘’halkın sağduyusuna güveniyorum’’
Özersay: ‘’halkın sağduyusuna güveniyorum’’

Özersay: ‘’halkın sağduyusuna güveniyorum’’

Bağımsız aday Kudret Özersay İskele ve Karpaz bölgelerini ziyaret etti.

A+A-

Halkın artık çok da güven duymadığı bazı parti yöneticileri ile bu yolu yürümektense Kıbrıs Türk halkını yanına alarak çok daha onurlu bir yol yürümeyi tercih ettiğini söyleyen Özersay, “Bu ülkenin tüm vatandaşlarının, Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güveniyorum. Halk kendi geleceğine sahip çıkıyor. Bunu hergün  çok daha net biçimde görüyoruz. Bu seçimi toplumun sahip çıkması ile kazanacağım” dedi.

Müzakere sürecini değerlendiren Özersay, sonuca ulaşmanın çok kolay olmadığının belirterek, müzakerelerde sonuca ulaşmanın yalnızca Kıbrıs Türk halkının iradesi ile olmayacağına vurgu yaptı.
Özersay, Kıbrıs Türk tarafının bir çözüm vizyonu ile olumlu bir şekilde müzakere masasında olması gerektiğini söyleyerek, cumhurbaşkanının dışarıda bizi olması gerektiği gibi temsil etmesinin önemine değindi. 

Özersay, “ben Kıbrıs sorununu ben tek başıma çözerim diyemem ama yüzde birlik bir ihtimal de olsa çözülmesi için en iyi şekilde müzakere yapar ve haklarımızın korunacağı bir çözüm için aktif bir diplomasi ile gerekli duruşu sergilerim” dedi. 

Özersay, Dış ilişkilerimizi iyi bir şekilde yürütmek zorunda olduğumuza da vurgu yaparak yüzde bir ihtimal dahi olsa çözüm için uğraşmaya değdiğini söyledi.

YD

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur