1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Müfettiş: 4’ü öldürücü 19 bıçak yarası var
Müfettiş: 4’ü öldürücü 19 bıçak yarası var

Müfettiş: 4’ü öldürücü 19 bıçak yarası var

Bilge Lord Kunduracı, yoğun güvenlik önlemi altında bu sabah mahkemeye getirildi.

A+A-

7 yaşındaki Ercan Kaya Kunduracı cinayeti ile ilgili 3 gün tutukluk alan Bilge Lord Kunduracı, yoğun güvenlik önlemi altında bu sabah yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis mahkemede açıkladı: Ercan Kaya Kunduracı'nın vücudunda 4'ü öldürücü 19 bıçak darbesi ile 12 adet sıyrık vardı. 7 yaşındaki Ercan'ın direndiğini gösteren 4 ayrı kesik tespit edildi.

Mahkemede ifade veren Müfettiş Mehmet Sözmener, emarelerin Türkiye’ye gönderileceğini,  zanlının cezai ehliyeti ve geçmiş psikolojik durumu ile ilgili tıbbi araştırmaların sürdüğü açıkladı.

Didem MENTEŞ

Gönyeli’de cinayete kurban giden 7 yaşındaki Ercan Kaya Kunduracı cinayetiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Cinayet ile ilgili olarak Mahkemede konuşan Polis Müfettişi, Ercan Kaya’nın 4’ü öldürücü olmak üzere 19 kez bıçaklandığını açıkladı.

Kaya’nın vücudunda 12 sıyrık izi, ellerinde de direndiğini gösteren 4 adet yara izi tespit edildiğini aktaran Müfettiş, darp ve şiddet izine ise rastlanmadığını aktardı.

Müfettiş, zanlının cezai ehliyeti ve geçmiş psikolojik durumuyla ilgili olarak da tıbbi araştırmaların devam ettiğini dile getirdi.

Mahkemeye geniş güvenlik önlemler altında getirilen zanlı Bilge L. Kunduracı, duruşma sonrasında mahkeme salonu içerisinde baygınlık geçirdi.  Kunduracı aleyhine 7 gün ek tutukluluk alındı.

Polis müfettişi şahadet verdi

Zanlı Bilge Lord Kunduracı dün sabah yeniden geniş güvenlik önemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlının mahkemeye geldiği esnada ve duruşma esnasında oldukça soğukkanlı olduğu dikkat çekti.

Yargıç Rauf Kürşad, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Ergin Atıcı ve zanlı Bilge Lord Kunduracı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Atıcı, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Müfettişi Mehmet Sözmener’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Sözmener, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları açıkladı.  

Gece başladı, sabah öldürdü

Müfettiş Sözmener, “27 Mayıs 2018 tarihinde zanlı Bilge Lord Kunduracı, ayrılma aşamasında olduğu eşi Ercan Kunduracı’nın sosyal medyadaki bir paylaşımına sinirlenerek, 7 yaşındaki oğlu Ercan Kaya Kunduracı’yı öldürmeye karar verdi. Aynı gün evindeki bir bıçak ile oğlu Ercan Kaya’yı bıçaklamaya çalıştı ama muvaffak olamadı. Zanlı ve maktul o gece birlikte yattılar. Zanlı ertesi sabah 8.00’de uyanarak aynı bıçağı alıp, maktulü karın boşluğu ve göğüs kısmından bıçaklayarak öldürdü. Zanlı tutuklandıktan sonra gönüllü ifade vererek, suçlarını itiraf etti” dedi.

Otopsi raporundan:  19 kez…

29 Mayıs günü zanlının mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alındığını anımsatan Sözmener, Ercan Kaya’nın cesedi üzerinde yapılan otopsinin neticesinin çıktığını aktardı.

Sözmener, “Ceset üzerinde; 4’ü öldürücü olmak üzere 19 adet bıçak yarası, 12 sıyrık izi, maktulün ellerinde direndiğini gösteren 4 adet savunma izleri ve iç organ hasarına bağlı olarak iç ve dış kanama tespit edildi. Darp ve şiddet izine rastlanmadı” dedi.

Sözmener, olay mahallinde alınan emarelerin ayrıntılı incelenme yapılması amacıyla Türkiye’ye gönderileceğini aktardı.

Psikolojik ruh hali araştırılıyor!

Zanlı Bilge Lord Kunduracı’nın cezai ehliyetiyle ilgili muayenelerinin Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde devam ettiğini belirten Sözmener, cezai ehliyet durumuyla ilgili birinci aşamanın tamamlandığını, zanlının birkaç aşamadan daha geçeceğini aktardı.

Hiçbir olasılığın perspektifin dışında bırakılmamasıyla birlikte, olay öncesiyle ilgili tüm araştırmaların yapılmaya devam ettiğini söyleyen Sözmener, zanlının geçmişteki psikolojik durumuyla ilgili olarak da araştırmaların sürdüğünü dile getirdi.

Mehmet Sözmener, tanıkların ifadelerinin alınmaya devam ettiğini, emarelerle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, zanlının 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede bayıldı

Yargıç Rauf Kürşad ise meselenin ciddiyetine dikkate çekerek, meseleyle ilgili alınacak ifadeler ve emareler ışığında tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı Bilge Lord Kunduracı’nın 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Duruşma sonrası zanlı Bilge Lord Kunduracı, aniden mahkeme içerisinde bayıldı. Zanlı ayıltılarak geniş güvenlik önlemleri altında polis karakoluna götürüldü

Bu haber toplam 20780 defa okunmuştur
İlgili Haberler