1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Meslekler ve Ortalama Maaşlar
Meslekler ve Ortalama Maaşlar

Meslekler ve Ortalama Maaşlar

Meslek seçimi yapmak kuşkusuz herkes için detaylı araştırma gerektiren bir sürece dönüşüyor. Yapılan bu araştırma esnasında maaş bilgisi de önem taşıyor.

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Meslek seçimi yapmak kuşkusuz herkes için detaylı araştırma gerektiren bir sürece dönüşüyor. Yapılan bu araştırma esnasında maaş bilgisi de önem taşıyor. Elbette  herkesin ortak amacı maaşı yüksek olan bir mesleğe yönelmektir. Bu noktada güncel bilgilere ulaşmak da gerekiyor ve bu güncel bilgileri sizler için araştırdık. İşte yaygın şekilde tercih edilen meslekler ve ortalama maaş bilgileri!

  • Acente Temsilcisi

Herhangi bir acentenin temsilcisi olarak iş hayatına atılabilir ve iyi bir kariyer  yapabilirsiniz.  Acente temsilcisi olarak çalışanlar genellikle üniversitelerin finans ya da işletme gibi bölümlerinden mezun olan kişilerdir. Ortalama maaşı lise yaklaşık olarak 3.000 TL civarında olduğunu belirtebiliriz.

  • Aşçılık

Eğer mutfak bilginize ve aynı zamanda elinizin lezzetine güveniyorsanız aşçılık mesleğini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Aşçı olarak çalışanlar 3.100 TL civarında maaş alabiliyor. Özellikle  dünya mutfağından çeşitli yemekler yapmayı biliyorsanız bu durumda aldığınız maaş çok daha yüksek olabilir.

  • Kaptan

Kaptanlık mesleği kimileri için ürkütücü olsa da kimileri için son derece keyifli bir meslek de olabiliyor. Eğer bu mesleği tercih ederseniz pek çok farklı meslek ile kıyaslandığında çok daha yüksek rakamlara tekabül eden bir maaş ile işe başlayabilirsiniz. Kaptanlık mesleğinin ortalama maaşının 9.860 TL olduğunu belirtelim. Sadece maaşının yüksek olması bile çok sayıda kişinin meslek tercihini bu yönde yapmasını beraberinde getiriyor.

  • Mağaza Satış Danışmanı

Akademik bir eğitim almadan da çalışabileceğiniz mağaza satış danışmanlığı mesleği  hem kadınlar hem de erkekler için ideal bir seçenek oluyor. Ancak maaşının çok yüksek olmadığı bilgisini de belirtmek gerekir.  Mağaza satış danışmanları ortalama olarak 2.200 TL maaş alıyor.  Ancak bazı markaların yapılan her satıştan prim ödemesi yaptığı bilgisini de aktaralım.

Tüm Mesleklerin Maaş Bilgisine Nasıl Ulaşılır?

Eğer daha fazla sayıda mesleğin maaş bilgisine tek bir platformdan ulaşmak isterseniz tıklayın. Bu sayede Kariyer.net internet sitesine kolaylıkla ulaşmış olacaksınız ve bu site üzerinden tüm mesleklerin maaş bilgilerine de pratik bir şekilde ulaşabileceksiniz. Aynı zamanda en güncel iş ilanlarına hemen şimdi göz atabilir ve size uygun olan ilanlar için başvurunuzu iletebilirsiniz.

 

Bu haber toplam 39391 defa okunmuştur