1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa ‘dolandırıcılık’ iddiası ile çalkalanıyor.
Mağusa ‘dolandırıcılık’ iddiası ile çalkalanıyor.

Mağusa ‘dolandırıcılık’ iddiası ile çalkalanıyor.

5 Eylül’de İstanbul’a gitmek üzere Kuzey Kıbrıs’tan çıkış yaptığı öğrenilen A.A’nın ülkeye henüz dönmediği elde edilen bilgiler arasında

A+A-

 

Mağusa büyük bir ‘dolandırıcılık’ iddiası ile çalkalanıyor.
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in damadı, konfeksiyon mağazası sahibi A.A’nın galeri sahipleri ile birlikte bölgedeki birçok vatandaşa ‘karşılıksız çekler’ vererek yurt dışına gittiği iddia edildi. ‘Karşılıksız çekler’in 2 milyon TL’ye yakın olduğu konuşuluyor.

ORTAK HESAPTAN 530 BİN TL… A.A isimli iş insanının eşi Revin Gürler ile ortak hesabından piyasaya 530 bin TL değerinde karşılıksız çek yazdığı, bu çeklerin bazılarının ‘mühürlendiği’ elde edilen bilgiler arasında. YENİDÜZEN, iddiaları konuşmak için A.A’ya ulaşmak istedi ancak mümkün olmadı.


25 EYLÜL’DE ÇIKIŞ YAPTI… 25 Eylül’de İstanbul’a gitmek üzere Kuzey Kıbrıs’tan çıkış yaptığı öğrenilen A.A’nın ülkeye henüz dönmediği elde edilen bilgiler arasında

POLİS BASIN SUBAYLIĞI: “Şikayetler, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne ulaştı. Her vatandaşa uygulanan prosedür uygulanacak”

ASOK’TAN 200 BİN TL DEĞERİNDE ARAÇ ALDI… Yaşananlar nedeniyle mağdur olan işadamı Hayati Özok,  ise söz konusu şahsın ASOK’tan 200 bin TL değerinde araba aldığını ancak yazılan çeklerin karşılıksız çıktığını açıkladı


--------------------------------------------------------------

Avukat Esendağlı: “Gürler ve kızının bilgisi dışında”…

YENİDÜZEN’e konuşan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ve kızının avukatı Hasan Esendağlı, iddiaları doğruladı. Esendağlı, A.A’nın kendi ticari faaliyetinde bulunan bir kişi olduğunu kaydederek, “Yaklaşık 15-20 gün önce söz konusu kişinin eşi Revin Gürler ile ortak hesabından kendi imzasını atmak suretiyle bir takım çekleri keşide edip, piyasaya verdiğinin müvekkilinin bilgisine geldiğini” söyledi. Avukat Esendağlı, “Belirtilen çeklerin keşide edilmesinde Pervin Gürler ve kızı Revin Gürler’in bilgisinin olmadığını, konuyu sonradan öğrendiklerini” özellikle vurguladı.

--------------------------------------------------------------


Ayşe GÜLER

Mağusa, ‘1  Milyon 800 bin TL’lik dolandırıcılık’ iddialarıyla çalkalanıyor.
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in damadı A.A isimli şahsın, galeri sahipleri ile birlikte bölgedeki birçok vatandaşı dolandırarak, yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor. Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in de olayın en önemli ‘mağdurlarından’ biri olduğu ve meseleyle ilgili hiçbir sorumluluğu olmadığı da YENİDÜZEN’in elde ettiği bilgiler arasında.
Mağusa Surlariçi bölgesinde bir konfeksiyon mağazası sahibi olan A.A’nın, ‘konfeksiyon ürünü getirmek’ için 25 Eylül’de İstanbul’a gittiği ancak adaya henüz giriş yapmadığı öğrenildi.
Aralarında ASOK’un da bulunduğu birçok şirkete ve esnafa karşılıksız çek yazan A.A’nın, kayınvalidesi Pervin Gürler’i de 100 bin TL dolandırdığı yine iddialar arasında.

Eşiyle ortak hesabından 530 bin TL değerinde çek yazdı

A.A’nın, 11 yıllık eşi Pervin Gürler’in kızı Revin Gürler ile ortak banka hesabından yaklaşık 530 bin TL değerinde piyasaya çek yazdığı, bu çeklerin de karşılıksız çıkması üzerine ‘mühürlendiği’ elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.
Söz konusu kişinin kendi banka hesabından da piyasaya çek yazdığı öğrenilirken, toplam rakamın 1 milyon 800 bin TL olduğu belirtiliyor

Gürler, Tazeoğlu’na talimat verdi

Yaşananlar üzerine, damadının yazdığı çeklerin karşılık çıktığını 15-20 gün sonra öğrenen Gürler’in Mağusa Polis Müdürü Özer Tazeoğlu’nu arayarak, ‘konuyla ilgili böyle bir şikayetin gelmesi durumunda gerekeni yapın’ direktifi verdiği de elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Vatandaşlar: “Çekler karşılıksız çıktı”

Söz konusu durum ile ilgili YENİDÜZEN’e ulaşan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.
A.A, tarafından yüklü miktarda dolandırıldıklarını savunan vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.
Vatandaşlar, söz konusu şahsın yüklü miktarda yazdığı çeklerin karşılıksız çıktığını, karşılarında muhatap bulamadıklarını belirtti.


Polis Basın Subaylığı olayı doğruladı

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bu konudaki şikayetlerin ulaştığını ve incelemenin devam ettiğini açıklayan Polis Basın Subaylığı, olayı doğruladı.
YENİDÜZEN’e açıklama yapan Basın Subaylığı, konuyla ilgili

Basın Subaylığı, her vatandaşa uygulanan prosedürün söz konusu şahsa da uygulanacağını açıkladı ancak A.A’nın yurt dışında olup olmadığına dair bilgi vermedi.


Özok: “200 bin TL dolandırıldık”

ASOK Ltd direktörü işadamı Hayati Özok, söz konusu şahsın şirketi 200 bin TL dolandırdığını doğruladı.
A.A’nın kendisinden araç satın aldığını ifade eden Özok,  yazılan çeklerin karşılıksız çıktığını ve söz konusu şahsa ulaşamadıklarını açıkladı.
Özok, konuyu polise aktarmadıklarını da söyleyerek, kendisi dışında başka şirketlerde de ayni durumun yaşandığını, bu olayın ‘zincirleme’ bir olay olduğunu kaydetti.

-------------------------------------------------------------------

 

Esendağlı:  ‘Pervin Gürler ve kızının bilgisi dışında’

Ortaya atılan iddialar ile ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ve kızı Revin Gürler’in avukatı Hasan Esendağlı, “Yaklaşık 15-20 gün önce söz konusu kişinin eşi Revin Gürler ile ortak hesabından kendi imzasını atmak suretiyle bir takım çekleri keşide edip, piyasaya verdiğinin müvekkilinin bilgisine geldiğini” söyledi.

Esendağlı “Aykut Arcan’ın kendi ticari faaliyetinde bulunan bir kişi olduğunu ve Pervin Gürler’in kızı Revin Gürler ile evli olduğunu” belirterek, konuyla ilgili hukuki temsiliyetin kendisine verildiğini aktardı.

“Belirtilen çeklerin keşide edilmesinde Pervin Gürler ve kızı Revin Gürler’in bilgisinin olmadığını, konuyu sonradan öğrendiklerini” vurgulayan Esendağlı, alacaklı sıfatına sahip kişilerin haklarını adı geçen kişiye karşı ileri sürebilecekleri kanaatinde olduğunu savundu.
Esendağlı, “Bu konu Pervin Gürler ve kızı ile ilgili bir durum değildir” dedi. 


 

Bu haber toplam 11419 defa okunmuştur