1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LTB’den Dereboyu’na yeni yol müjdesi
LTB’den Dereboyu’na yeni yol müjdesi

LTB’den Dereboyu’na yeni yol müjdesi

Yeni yolun devreye girmesi ile Dereboyu’ndaki trafik tek şeritten olacak

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Mehmet Akif Caddesi’ndeki trafiğin rahatlatmak amacı ile bir süre önce Güvenlik Kuvvetlleri Komutanlığı ile başlattığı çalışmalar sonucunda Dereboyu paraleninde yer alan askeri bölgede yeni bir yol yapılması konusunda ilerleme sağlandığı duyuruldu.
LTB Projeler Şubesi Amiri Ali Güralp yaptığı açıklamada Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile Mehmet Akif Caddesi’ndeki trafiği rahatlatmak amacı ile bir süre önce çalışma başlattıklarını kaydetti. Güralp, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile yaptıkları yazışmalar ve istişareler sonucunda Dereboyu’nun paralelinde bulunan askeri bölgede yeni bir yol yapımı konusunda projelendirme yaparak etkilenecek tesislerin yerlerini değiştirmek suretiyle yolun yapılabileceği bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtti.

Güralp, yeni yol yapımı için projelendirme çalışmalarının başlatılacağını ve proje çerçevesinde bölgede çevre düzenlemesinin de yapılacağına vurgu yaptı. Yeni yolun devreye girmesi ile Dereboyu’ndaki trafiğin tek şerit olabileceğini söyleyen Güralp, ayrıca çevre düzenlemesi kapsamında da caddede bisiklet yolları ile yürüyüş yollarının da yapılacağını belirtti. Güralp ayrıca yol üzerinde çevre düzenlemesi ile birlikte araba park yerlerinin de oluşturulacağını ve projelendirme çalışmalarının çok uzun  bir süre gerektirmeyecek nitelikte olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 4346 defa okunmuştur