1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS’ten Tatar’a: “Para uğruna irademizi teslim etmeye hazır”
KTÖS’ten Tatar’a: “Para uğruna irademizi teslim etmeye hazır”

KTÖS’ten Tatar’a: “Para uğruna irademizi teslim etmeye hazır”

KTÖS, Ulusal Birlik Partisi’nin Ankara’da hükümet kurma arayışı içine girdiğini iddia etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Ulusal Birlik Partisi’nin Ankara’da hükümet kurma arayışı içine girdiğini iddia etti.

Genel Sekreter Şener Elcil imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, UBP Genel Başkanı, Milletvekili Ersin Tatar’ın ‘para uğruna Kıbrıslı Türklerin iradesini Ankara’ya teslim etmeye gönüllü göründüğünü’ öne sürdü.

“Bizim irademiz para uğruna satılık değildir” diyen Elcil, “Siz iradenizi Ankara’ya teslim edecekseniz lütfen siyasetinizi Ankara’da yapın. Burada işiniz yok” şeklinde konuştu.

  “İrademizin satılık olmadığını hala daha anlamaktan aciz Tatar para ve koltuk uğruna geçmişte yaptıkları ile ilgili hesap vermekten de kaçmaktadır” da diyen Elcil, bazı iddialar ortaya koyarak, Tatar’a sorular da sordu.

Elcil, şöyle devam etti: “Ersin Tatar; İngiltere’de geçmiş yıllarda işlediğiniz bir mali suç var mı? Şu anda İngiltere’ye girebiliyor musunuz? Girebiliyorsanız, KTÖS olarak size hediye uçak bileti almaya hazırız. Türkiye’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Emin Ateşağaoğlu (21204) tarafından 12 Temmuz 2000 tarihinde hazırlanan iddianamede “fatura ve gümrük beyannamesinde tahrifat yaparak kasaplık koyun ihraç etmiş gibi gösterip vergi kaçırmaktan hakkınızda dava açılmıştır. Bu konu ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

İpotekli araziye yapılıp İngilizlere satılan Kulaksız 5 Sitesi’ndeki evlere el koyan Akfinans şirketinin 2009’daki direktörü olduğunuz, belgelerle ispatlıdır. İngilizlerin dolandırıldığı bu olayla ilgili açıklamanız nedir? Ticaret Bankası’na ait Girne çevreyolu üzerindeki 65 dönümlük araziyi nasıl aldınız? Sn. Ersin Tatar bizim irademiz para uğruna satılık değildir. Siz iradenizi Ankara’ya teslim edecekseniz lütfen siyasetinizi Ankara’da yapın. Burada işiniz yok.”

  

Bu haber toplam 2008 defa okunmuştur
Etiketler : ,