1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KKTCELL Avrupa arenasında
KKTCELL Avrupa arenasında

KKTCELL Avrupa arenasında

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa Arenasında

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası “Euroleauge 2”de ülkemizi temsil etmek amacıyla Fransa’ya gidiyor.

Fransa’nın Bordeaux Şehrinde 13 – 14 Mart tarihlerinde yapılacak ikinci ön eleme grubunda mücadele edecek olan engelsiz yürekler ilk maçını Belçika’nın SC Devedo takımıyla oynayacak. Yarın saat 13.30’da başlayacak maçın ardından KKTCELL aynı gün saat 18.00’de ev sahibi Leopards de Guyenne Bordeaux ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz ikinci maçların ilkini 14 Mart’ta sabah saat 09.00’da alman Roller Bulls Sankt-Vith takımıyla aynı gün gruptaki son maçını saat 13.30’da İsrail’in Ilan Ramat Gan takıyla oynayacak. 

Ziyaretler motive etti
Tekerlekli Basketbol’un engel tanımayan takımı Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa’ya iyi bir hazırlık devresi yanında gerçekleştirdikleri ziyaretlerde devlet ve hükümet yetkililerinden aldığı moral motivasyonla gitti. Hafta içinde Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu tarafından kabul edilen temsilcimiz, daha sonra sırasıyla TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı adayı Siber Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na ziyaretlerde bulundu.

Takım kadrosu
Euroleague 2. Ön Eleme B Grubu’nda yer alan temsilcimiz Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Fransa’nın Bordeaux Bölgesi’ndeki grup eleme maçlarına Antrenör Hasan Serbülent teknik sorumlu Haluk Taşkınçay yönetiminde hazırlandı. Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Fransa’daki maçlarda şu kadro ile mücadele edecek: “ İbrahim – Murat – Emrullah – Selvihan – Aliye – Mahmut – İsmail – Ahmet – Ertan – Günay”

Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur