1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kıbrıslı Rumlara yeşil ışık
Kıbrıslı Rumlara yeşil ışık

Kıbrıslı Rumlara yeşil ışık

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu aldığı kararları yayınladı. Başkan Hasan Sertoğlu’nun göreve devam etmesinin ardından yönetim kurulunda görev dağılımı yapılırken, 2014 – 2015 sezonunda yabancı uyruklu futbolcu ve Kıbrıs Cumhuriyeti ki

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu aldığı kararları yayınladı. Başkan Hasan Sertoğlu’nun göreve devam etmesinin ardından yönetim kurulunda görev dağılımı yapılırken, 2014 – 2015 sezonunda yabancı uyruklu futbolcu ve Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartına sahip futbolcuların kontenjanları belirlendi. A2 Ligleri’nde yeni sezonda uygulanacak yaş sınırı ile yeni sezon planlaması belirlenirken, teknik adam sözleşme ücretleri de açıklandı.

Yönetimde görev dağılımı yapıldı
KTFF’de Hasan Sertoğlu’nun yeniden başkanlığa seçilmesinin ardından yönetimde görev dağılımı yapıldı. Yönetim Kurulu şöyle: Hasan Sertoğlu (Başkan), Ali Karavezirler (Asbaşkan), Oktay Çocuk (Genel Sekreter), Orçun Kamalı (Dış İlişkiler Sorumlusu), Remzi Cengiz (Muhasip Üye), Av. Enver Baturalp, Av. Şifa Kırmızıgil, Turgay Çağer, Niyazi Güvenir, Sinan Gece, Gürşat Şemmedi (Üye)

Yabancı oyuncu kontenjanları
Yönetim Kurulu 2014 – 2015 futbol sezonunda uygulanacak yabancı uyruklu futbolcu ve Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi futbolcuların kontenjanlarını da açıkladı. Buna göre Süper Lig’de takımlar kadrolarında 2 yabancı uyruklu futbolcu ve 1 Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı futbolcu bulundurabilecek. Birinci ve İkinci Lig’de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yabancı uyruklu futbolcular forma giyemeyecek ancak bu liglerde yer alan takımlar kadrolarında 2’şer tane Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartına sahip futbolcu bulundurabilecekler.

Teknik adam sözleşmeleri
Yönetim Kurulu teknik adamların kulüpleri ile yaptıkları sözleşmelerin asgari ücretlerini de açıkladı. Buna göre ücretlendirme şu şekilde yapıldı: Teknik Direktör (Pro Lisans) 1.500 TL, A Lisans Antrenör 1.000 TL, B Lisans Antrenör 750 TL, C Lisans Antrenör 500 TL. Önümüzdeki sezon A2 Liglerinin yaş sınırı da belirlendi. Buna göre K-Pet Liglerinde yaş sınırı 1 Ocak 1995 ve üstü olarak olarak açıklandı.

Sezon planlaması
KTFF Yönetim Kurulu 2014 – 2015 sezonun planlamasını resmi internet sitesinden yayınladı. 1 Temmuz’da başlayan transfer dönemi yerli oyuncular için 15 Ağustos’ta, yabancı oyuncular için 9 Ekim’de tamamlanacak. K-Pet liglerinin fikstürleri 1 Eylül’de çekilecek. 17-24 Eylül tarihleri arasında kiralık transfer dönemi gerçekleştirilecek ve ligler 27 Eylül’de start alacak. Yenicami ile Lefke arasındaki KTFF Süper Kupa 20 Eylül Cumartesi günü oynanacak. K-Pet liglerinde ilk devre 20-21 Aralık haftasında bitecek ve 24 Ocak’da ikinci devre başlayacak. Ara transfer dönemi 2 Ocak’ta başlayacak. Bu dönemde yerli transfer 21 Ocak’ta, yabancı transfer 11 Şubat’ta bitecek. K-Pet liglerinde normal sezon 18-19 Nisan haftasında tamamlanacak.

Bu haber toplam 1780 defa okunmuştur