1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İki 'farklı' Lefkoşa!
İki farklı Lefkoşa!

İki 'farklı' Lefkoşa!

Kuzeyde Arasta Meydanı'nda yerlere saçılan çöplerden geçilmezken, güneydeki düzenli Ledra Caddesi (Uzun Yol) göz kamaştırıyor. Arasta esnafı ise yetkililere sesleniyor: “En azından yazda Lefkoşa'ya önem verilsin”

A+A-

Lefkoşa'nın kuzeyi ile güneyini bir birine bağlayan önemli turistik mekanları arasında yer alan Lokmacı

Barikatı'nda 'kuzey-güney' farkı bir kez daha kendini gösterdi. Kuzeyde Arasta Meydanı'nda yerlere saçılan çöplerden geçilmezken güneydeki düzenli Ledra Caddesi (Uzun Yol) göz kamaştırıyor. Yaz mevsiminin en hareketli sezonunu yaşayan bölgede özellikle gündüz kalabalık turist kafileleri de bulunurken kuzeye geçenlerin kötü bir sürpriz karşılıyor. Çöp yığınlarının biriktiği Başkent Lefkoşa'nın her köşesi utandırıyor. Bölgedeki esnafın da rahatsız olduğu görüntü “Turistlere karşı rezil oluyoruz” dedirtiyor.YENİDÜZEN'e konuşan bölge esnafı yaklaşık bir aydır çöp sorununun baş gösterdiğine dikkat çekerken en azından turizm sezonunda bu soruna özel önem gösterilmesini istiyor. 
Bu arada Arasta’daki fotoğrafları çeken Asaf Şenol “Saat 19:05 Lokmacı'dan KKTC'ye giriş noktası... Manzara tam bir rezalet... 185'e ihbar ettim, yarın bakacağız dediler” diye ekledi. (yd)

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur