1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HAFTANIN PANORAMASI...
HAFTANIN PANORAMASI...

HAFTANIN PANORAMASI...

Yenicami gün saymaya başladı

A+A-

K-Pet Süper Lig’in 16’ncı hafta maçları sonunda lider Yenicami rakibi Çetinkaya’yı 6-0 mağlup ederken ikinci sıradaki K.Kaymaklı’nın puan kaybetmesi ile aradaki puan farkı 16 puan oldu. Mağusa Türk Gücü – Gönyeli maçında konuk Gönyeli’nin sahadan çekilmesi ile bu karşılaşma tamamlanmazken oynanan diğer 6 karşılaşmanın 3 tanesini ev sahibi ekipler, 1 tanesini konuk ekipler kazandı. İki karşılaşmanın beraberlikle tamamlandığı haftada 17 gol atıldı.

Haftaya ikinci sırada giren Küçük Kaymaklı kendi evinde konuk ettiği Mormenekşe karşısında geriye düştüğü maçtan 1-1’lik sonuçla ayrıldı. İkinci devrede henüz galibiyet alamayan K.Kaymaklı bir puan kaybı daha yaşadı.

Yenicam’den 16 puanlık fark
Lider Yenicami, en yakın rakibinin puan kaybettiği maçın ardından Çetinkaya’yı konuk ettiği karşılaşmadan 6-0’lık net bir skorla ayrılarak aradaki puan farkını 16 yaptı ve daha da rahat bir konuma yerleşti.
Ligde bu hafta Doğan Türk Birliği, ikinci devredeki ilk galibiyetini elde etti. Bostancı Bağcıl’ı konuk eden Girne ekibi sahadan 3-2’lik skorla ayrılarak haftayı 3’üncü sırada tamamladı. B.Bağcıl ise 8’inci sırada yer aldı.
İkinci devrede henüz yenilgi yaşamayan Yeni Boğaziçi konuk ettiği Lapta’yı tek golle mağlup ederek son 3 maçta 7’nci puanını aldı. Bu sonuçla Y.Boğaziçi haftayı 4’üncü sırada noktaladı. Lapta ise 13’üncü konumdaki yerini korudu.

Cihangir’in çıkışı sürdü
Aldığı 4 maçlık saha kapama cezası sonrası Lefke, rakibi Cihangir’i Lefkoşa Atatürk Stadı’nda konuk etti. Cihangir ikinci devrede bulduğu golle rakibini mağlup ederek oynadığı son 7 karşılaşmada 6’ncı galibiyetini hanesine yazdırdı.
Haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşmasında Gençler Birliği kendi sahasında Serdarlı’yı konuk etti. Taraflar kaydettikleri gollerle sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonucun ardından G.Birliği 25, Serdarlı 20 puana yükseldi.

Gönyeli sahadan çekildi
Ligin 15’inci haftasında tatil edilen B.Bağcıl – Lefke karşılaşması sonrası bu haftada Gönyeli konuk olduğu Mağusa Türk Gücü maçında 86’ıncı dakikada sahadan çekildi. Maçta 1-0 öne geçen Gönyeli, son bölümlerde 2-1 geriye düşerken Gönyeli futbolcusuna kale arkasından yabancı madde atıldığı ve can güvenliği olmadığı gerekçesi ile kulüp başkanı takımı sahadan çekti.


SONUÇLAR

Y.Boğaziçi – Lapta: 1-0
Doğan TB - B. Bağcıl: 3-2
Lefke – Cihangir: 0-1
K. Kaymaklı – Mormenekşe: 1-1
Mağusa TG – Gönyeli: (Dk.86 Gönyeli sahadan çekildi)
 

(14 Şubat 2015 Cumartesi: Çetinkaya-Gençler Birliği, Lapta-Mağusa Türk Gücü, B. Bağcıl-Yenicami, Serdarlı-Y. Boğaziçi. 15 Şubat 2015 Pazar: Gönyeli-K. Kaymaklı, Cihangir-Mormenekşe, Lefke-Doğan T.B.)

Bu haber toplam 1268 defa okunmuştur