1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. 'Gündemsiz görüşmede' müzakere beklentisi
'Gündemsiz görüşmede' müzakere beklentisi

'Gündemsiz görüşmede' müzakere beklentisi

Kıbrıs Hükümet sözcüsü Prodromou,  gelecek hafta yapılacak liderler görüşmesi sırasında Kıbrıs sorunundaki sürecine devam edilmesi amacıyla fikirler ve görüşler sunulacağı söyledi.

A+A-

Kıbrıs Hükümet sözcüsü Prodromos Prodromou,  Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades ve Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı arasında gelecek hafta yapılacak görüşme sırasında Kıbrıs sorunundaki sürecine devam edilmesi amacıyla fikirler ve görüşler sunulacağını söyledi.

 Brüksel’de olan Sözcü 26 Ekim tarihinde yapılacak Anastasiades- Akıncı görüşmesinin “gündemsiz bir görüşme” olduğunu ve Kasım ayında BM Genel Sekreteri’nin özel görevlisi  Bayan Jane Holl Lute ile istişarelere devam edileceğini hatırlattı.

 Bayan Lute’nın Kasım ayın başında adaya gelmesinin beklendiğini ifade eden sözcü, bu çerçevede Anastasiades ve Akıncı’nın müzakerelerin yeniden başlamasına olumlu katkıda bulunacağı konular üzerinde görüş teatisinde bulunabileceklerini belirtti.

 Nikos Anastasiades’in görevine yeninden seçilmesinin ardından Kıbrıs Türk tarafı ve Mustafa Akıncı ile diyaloğun yeniden başlaması konusunda olumlu olduğunu ifade eden sözcü, “Nisan ayında bir görüşmemiz oldu ve gelecek hafta iki liderin bir araya gelmesi önemlidir çünkü müzakerelere devam edilmesi için önerilerde bulunabilecekler” dedi.

Bu haber toplam 1315 defa okunmuştur
Etiketler :