1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Girne Belediyesi’nde HUZURSUZLUK
Girne Belediyesi’nde HUZURSUZLUK

Girne Belediyesi’nde HUZURSUZLUK

“Başkan Nidai Güngördü kendisini desteklemeyen veya siyasi görüşü farklı çalışanlara yönelik ciddi bir baskı ve yıldırma operasyonu başlattı.”

A+A-

 

Didem MENTEŞ


Girne Belediyesi’nde teknik personel olarak çalışan 12 işçinin “siyasi görüşü” nedeniyle bölümlerinin değiştirildiği, belediyeye bağlı Bel-Paz Şirketi’nden de 1 işçinin işten çıkarıldığı belirtildi. Girne Belediyesi’nde örgütlü Dev-İş sendikası, Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün kendisini desteklemeyen veya siyasi görüşü farklı olan çalışanlara baskı ve yıldırma operasyonu yaptığını iddia etti.

Siyasi görüşü nedeniyle hiç kimsenin görev yerinin değiştirilmediğini söyleyen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise yeni dönemde daha iyi hizmet vermek için bölümünde verimli olmayan personelin yerlerinin değiştirildiğini açıkladı.

Girne Belediyesi’nde örgütlü Dev-İş Başkanı Ömer Naşit, belediyede teknik personel olan 12 işçinin yaptıkları işlerle alakasız bölümlerde görevlendirildiğini iddia etti

Naşit: “Yaşananlara seyirci kalmayacağız”

Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit, Girne Belediyesi’nde siyasi baskı ve sürgünlerin başladığını dile getirdi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün kendisini desteklemeyen veya siyasi görüşü farklı faklı olan çeşitli kesimlerden çalışanlara yönelik ciddi bir baskı, mobbing ve yıldırma operasyonu başlattığını söyleyen Naşit, belediyede teknik personel olan 12 işçinin yaptıkları işlerle alakasız bölümlerde görevlendirildiğini aktardı. Naşit, ayrıca Girne Belediyesi’ne bağlı Belpaz’da çalışan bir işçinin de işten atıldığını söyledi.

Naşit, “Bugüne dek Girne Belediye Başkanı ile sürdürmeye çalıştığımız saygı ve anlayışa dayalı ilişkiyi ne yazık ki bizzat Girne Belediye Başkanı, son haftalarda yaptığı uygulamalar ile baltalamıştır. Tüm girişimlerimize rağmen bizi dikkate almayan, iletişimden kaçan ve işçiler üzerindeki baskıyı her gün daha da şiddetlendirerek çalışma barışını riske atmakta, kaosa oynamaktadır. Başkan’ın tavırları açıkça göstermektedir ki hedefi işçilerin örgütlülüğü ve sendikaları Dev-İş’tir. Fakat bilinmesini isteriz ki, bizler yaşananlara seyirci kalmayacağız” dedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise siyasi görüşü nedeniyle hiç kimsenin görev yerinin değiştirilmediğini, yeni dönemde daha iyi hizmet vermek için “bölümünde verimli olmayan personelin yerlerinin değiştirildiğini” söyledi.

Güngördü: “Bölümünde verimli olmayanlar yerleri değiştirildi”
Siyasi görüşü nedeniyle hiç kimsenin görev yerinin değiştirilmediğini aktaran Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “verim istersek, üretim istersek, halkın verdiği paraları doğru kullanacaksak, aldığımız parayı hak edeceksek herkes çalışacak. Çalışmadan para kazanma dönemi kapandı, herkes çalışacak” dedi.

Kanuna aykırı bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Güngördü, yeni dönemde belediyede çalışan herkesin daha verimli olması gerektiğini dolayısıyla bölümünde verimli olmayan kişilerin yerlerinin değiştirildiğini açıkladı.


Güngördü: “Siyasi görüşü nedeniyle hiç kimsenin görev yerleri değiştirilmedi”

Kanuna aykırı bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yeni dönemde belediyede çalışan herkesin daha verimli olması gerektiğini dolayısıyla bölümünde verimli olmayan kişilerin yerlerinin değiştirildiğini açıkladı.

Hiç kimsenin siyasi görüşü nedeniyle görev yerlerinin değiştirilmediğini aktaran Güngördü, verim istersek, üretim istersek, halkın verdiği paraları doğru kullanacaksak, aldığımız parayı hak edeceksek herkes çalışacak. Çalışmadan para kazanma dönemi kapandı, herkes çalışacak” dedi.

“Ağacın altında oturarak, propaganda yaparak, siyasi bir kişinin veya siyasi bir partinin görüşünü savunarak para kazanmak olmaz. 48 ay ben herkese sabırlı davrandım, herkese güzel davrandım, herkesi kucakladım ama insanlar bizi kucaklamadı” diyen Güngördü, belediyede çalışan herkesin verimli iş yapacağını dile getirdi.

Güngördü, “ben kimseye ne kazandığım seçimde ne kaybettiğim seçimde siyasi görüşünü sormadım, kime oy vereceğini sormadım. Bunu herkes bilir. Eski belediye başkanı gibi ‘işe seni ben aldım, hainlik etme’ mesajları da atmadım. Hiçbir zaman siyasi kimliklere göre değil işyerindeki bu 4 yıl için yeni bir döneme girdik ve verimlilik açısından duruma bakıyorum. Herkes verimli olmak zorundadır, 8 saati çalışarak geçirmek zorundadır. Girne halkı ile ödediğimiz maaşları hak etmek zorundayız. Girne halkı bu dönem bizden daha verimli olmamızı daha güzel işler yapmamızı ister. Öyle kenara çekilerek ben Ahmet’çiyim ben Mehmet’çiyim diye bir şey olamaz. Herkes verimli çalışacak. Ben nasıl çalışırsam herkes çalışacak” dedi.

Yeni dönemde çalışanların nasıl daha verimli olabilecekler konusunda program yapmaya çalıştığını aktaran Güngördü, “Dev-İş’e de saygım var. 48 ay benden aldıkları olumlu mesajın ne olduğunu bilirler. Şimdi böyle bir şeyde de bana sormadan açıklama yaptıkları için çok üzüldüm. Çalışanlar 48 ay benim dönemimde aldıkları hakları hiçbir dönemde almadılar. Sendikaya da 30 yıl içinde en düzgün davranan belediye başkanı benim. Ne zaman geldilerse görüştüm. 48 ayda hiçbir gün kendilerini reddedemedim. Ama çalışanın haklarını korumak ‘tembelliği teşkil etmek’ olmamalıdır. Çalışanı korumak başkadır. Çalışmayan birisini sendika korumaması lazımdır. Çalışmaya teşvik etmesi lazım. Ağacın altında oturanların sendikası olmaması lazımdır” ifadelerini kullandı.

Belediyede yeni bir yapılanmaya gidildiğini aktaran Başkan Güngördü, “Bu işte siyaset yoktur, daha çok üretmek var. Daha güzel bir Girne için daha çok çalışma zamanıdır. Girneliler bizden bunu bekler” dedi.

 

Bu haber toplam 3722 defa okunmuştur
İlgili Haberler