1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GAÜ'deki yangın söndürüldü
GAÜ'deki yangın söndürüldü

GAÜ'deki yangın söndürüldü

Girne Amerikan Üniversitesi'nde bu sabah yangın çıktı. Yangının elektrikin kısa devre yapması nedeniyle çıktığından şüpheleniliyor. 

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi içerisinde bu sabah yangın çıktı.

Polis Basın Subaylığı'ndan yapılan açıklamada yangın bu sabah saat 09:15'de Girne Amerikan Üniversitesinin, Milenyum binasının dördüncü katında bulunan bir ofiste çıktı. Yangına itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği, yangının 9:50 saatlerinde kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalar yapıldığı belirtildi.  

Polis, ofiste çıkan ve sebebi henüz tespit edilemeyen yangının, itfaiye ekipleri tarafından tamamen söndürüldüğü aktarıldı

Polis açıklamasına göre, yangın sonucu ofis ve içindeki eşyalar tamamen yanarak zarar görürken, ofisin bitişiğindeki sekreter odasının tavanı kısmen yandı, duvarları islendi. Binadaki toplantı salonunun camları ise ısıdan patladı.

Polisin yangınla ilgili soruşturması devam ederken, yangının elektrikin kısa devre yapması nedeniyle çıktığından şüpheleniliyor. 

 

gau5.jpg

Yangına Girne İtafiye Şubesi'nden 3 araç müdahale ederken, Lefkoşa'dan da 1 itfaiye aracı yardıma gitti. 

 

gaa.jpg

Yangın kontrol altına alındı

gau3.jpg

YENİDÜZEN'in olay yerinden edindiği bilgiye göre, GAÜ genel sekreteri, yangının GAÜ Kurucu Rekötürü Serhat Akpınar'a ait ofiste çıktığını,  odanın içinde bulunan personelin anında tahliye edildiğini söyledi. 

 

gau2.jpg

 

GAÜ medya görevlileri, gerekli açıklamanın ilerleyen saatlerde inceleme raporu bittikten sonra yapılacağını belirterek, "Olayda kimse yaralanmadı. Yangın bir oda dışında bir mekana da yayılmadı. Kütüphaneye yayılma riski vardı ancak yapılan müdahalelerle alevler kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı.

Binadaki güvenlik önlemi açısından, bugün yapılacak tüm derslerin iptal edildiği bildirildi.

gau6.jpg

 

Girne Amerikan Üniversitesi'nin Milenyum binasında çıkan yangının ardından GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, talihsiz bir olay yaşandığını belirterek, yangının söndürülmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

"50 . Yılımıza doğru yolculuğumuza devam . Durmak yok" diyen Akpınar, kişisel medya hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu: 

"Değerli ailem , bugün çok talihsiz bir olay yaşanmıştır . Yangın söndürme sürecinde Başta İtfaiye ve Polis gücümüz olmak üzere , canla başla söndürme işlemlerine ilk müdahaleyi yapan aile bireylerimize ve komşu kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum . Süreç soruşturma altındadır . Ofis Arkadaşlarıma , müdahalede etkilenen Şehmuz Bey ve Üniversitemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum . Sürecin başından itibaren telefoniyen arayan , mesaj gönderen tüm dostlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum . 50 . Yılımıza doğru yolculuğumuza devam . Durmak yok"

Bu haber toplam 12700 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler