1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Filede finalistler belli oldu
Filede finalistler belli oldu

Filede finalistler belli oldu

KKTC Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen voleybol liglerinde büyükler Play off müsabakaları sonucunda final oynayacak takımlar belli oldu.

A+A-

Erkeklerde yarı final serisi sonucunda rakiplerine 3-0 üstünlük sağlayan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Gazi Mağusa Belediyesi Çamlık Spor (GMBÇS) finale adını yazdıran takımlar oldu. Kadınlarda ise Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Y.Erenköy karşısında 3-0’lık seri ile finale yükseleriken, DAÜ 3-1’lik seri sonucunda adını finale yazdıran diğer takım oldu.

Büyük kadınlarda play off final serisi ilk karşılaşması 24 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Büyük erkeklerde ise ilk karşılaşma 25 Mart tarihinde Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynanacak. Final serisi kazanılmış 3 maç esasına göre oynanacak. Erkeklerde DAÜ, kadınlarda ise YDÜ seriye 1-0 üstünlükle başlayacak.

Genç kızlarda klasman mücadelesi devam ediyor
Genç kızlarda 3’üncü hafta karşılaşmaları tamamlandı. GMBÇS oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanarak yenilgisiz liderliğini devam ettirdi. GMBÇS zorlu müsabakada rakibi DAÜ’yü 3-0’lık skorla geçerek haftayı galibiyetle kapattı. Gecenin diğer karşılaşmsında Lefkoşa’da Y.Erenköy, Vakıflar karşısında 3-0’lık net galibiyetle ayrıldı. Genç kızlar liginde 4. hafta karşılaşmaları Cumartesi oynanacak.

Team Island zorlu maçlara hazır
Türkiye Plaj Voleybolu Ligi’nde Team Island adı ile yer alan KKTC Voleybol Federasyonu takımı, zorlu final haftası için yarın hava yolu ile Antalya’ya gidiyor. 10 takımın yer aldığı ligde yaptığı müsabakalar sonucunda önce çeyrek finale yükselen takımımız orada elde ettiği sonuçlar ile son 4 takımın mücadele edeceği final grubuna yükselme başarısını gösterdi.

Takımımız Antalya’da hafta sonu oynanacak olan final grubu müsabakalarında en iyi dereceyi elde etmek için mücadele verecek. Team Island’ın rakipleri, Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı oyuncularının oluşturduğu Halk Bankası ve İBA takımları yanı sıra Sırp Milli takımı oyuncusunun oluşturduğu Silicon Power Takımları ile zorlu bir mücadele verecek.

Kaya: “En iyi derece için mücadele edecekler”
Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya yaptığı açıklamada “Gençlerimiz bugüne kadar yaptıkları mücadele ve ortaya koymuş oldukları performans ile ülke voleybolunu en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Kendilerini yürekten kutluyorum. Aliosman Nurettin, Kemal Derebey ve Devrim Alibaba ortaya başarılı bir performans koyarak herkesin haklı takdirini almıştır. Hafta sonu oynanacak olan final grubu müsabakalarında en iyi dereceyi elde etmek için mücadele edeceklerdir. Türkiye Plaj Voleybolu Ligi Final Grubu’nda mücadele etmeleri de onların ne kadar yetenekli ve başarılı olduğunun bir kanıtıdır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1090 defa okunmuştur