1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Emirname çıktı ama...
Emirname çıktı ama...

Emirname çıktı ama...

Geçitkale’de 2011 yılında meydana geldiği söylenen “mezarlık açma iddiası”yla ilgili 13 Ağustos 2014 tarihli Bakanlar Kurulu Emirnamesi üzerinden 2 haftayı aşkın süre geçti, mezarın açılması için çalışma henüz tamamlanmadı…

A+A-

Emirname çıktı ama, henüz 'faaliyete' geçmedi!


Meltem SONAY

Bakanlar Kurulu, Kamu Sağlığı (Defin ve Mezardan Çıkarma) Yasası’nın kendisine verdiği yetkiyle, Geçitkale Mezarlığı’ndaki Mezarın Açılması ve Tekrar Defnedilmesine ilişkin Emirname’ yayınlamasının üzerinden 2 haftayı aşkın süre geçti ancak söz konusu mezarın açılması için gün henüz belirlenmedi.

Emirnameye göre, savcılık, polis, belediye yetkilileri, mezarlık sorumluları, sağlık ekibi ve bir din adamı nezaretinde açılacak mezar için Merkez Kaymakamlığı Başsavcılığa yazı gönderdi, başsavcılık henüz çalışmalarını tamamlamadı.
Emirname, 13 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

İDDİA NEYDİ: ‘Başkan Buhara mezar açtırdı’
Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’nın, o dönemde “Diş Hekimliği” eğitimi gören oğlu için, belediye işçisi üç kişiye, bir mezar açtırıp mezardan kafatası aldığının iddia edilmişti. 2011 yılında yaşandığı söylenen olayı yaşayan görgü tanıkları konuşmuş polis konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. 

Haberin devamı için TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1761 defa okunmuştur