1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dumlupınar Akademi’nin geleceği parlak
Dumlupınar Akademi’nin geleceği parlak

Dumlupınar Akademi’nin geleceği parlak

Sadece KKTC’de değil Güney Kıbrıs’ta da tarihi başarı elde eden sarı kırmızılılar, TAMSU U15 Ligi’nde ilk kez final oynamayı da başardı.

A+A-

Kaya Emiroğlu

Dumlupınar Futbol Akademisi, disiplinli ve istikrarlı çalışma sistemiyle büyük takdir topluyor. Özellikle 2014 yılı içerisinde, üç yıl önce kuruluşundan bu yanaki en büyük başarıları yaşayan Akademi, geleceğe de güvenle bakıyor. Sadece KKTC’de değil Güney Kıbrıs’ta da tarihi başarı elde eden sarı kırmızılılar, TAMSU U15 Ligi’nde ilk kez final oynamayı da başardı.

Rüzgar: “Hedefimiz yukarıya en iyisini verebilmek”
Dumlupınar Futbol Akademisi Koordinatörü Serhan Rüzgar, hedeflerinin üst takımlara her zaman en iyisini verebilmek olduğunu vurgulayarak, bu amaçla Dumlupınar ve spor sevgisine sahip, disiplinli ve centilmen, takım ruhuna sahip sporcular ve futbolcular yetiştirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti. Rüzgar, kuruluşundan itibaren içinde bulunduğu ve yaklaşık bir yıldır da koordinatörlüğünü üstlendiği Dumlupınar Futbol Akademisi’yle ilgili şunları söyledi:
“2012 yılında Akademiye antrenör olarak görevlendirildim. Hedefimiz her zaman Dumlupınar ve spor sevgisine sahip, disiplinli ve centilmen sporcular ve futbolcular yetiştirmek olmuştur. Bu amaçla disiplinli ve sistemli bir şekilde yaklaşık üç yıldır aralıksız çalışıyoruz. 2013-14 sezonu öncesinde koordinatör görevindeki Gürsel Kaçmaz hocamızın A Takım Teknik Direktörlük görevine gelmesinin ardından bana koordinatörlük görevi teklif edildi ve bu görevi seve seve kabul ederek Akademi’ye hizmete devam ettim. Amacımız hocamızın bıraktığı yerden daha da yukarılara çıkmaktı. Bu hedef doğrultusunda çalışmaya hala devam ediyoruz. Ekibimizin de tam anlamıyla yerleşmesiyle çalışmalarımızı devam ettirdik.”

Görev bölümü
“Antrenör Mehmet Emin Zaim U15’in başına, U13’ün başına Kemal Okta, U11’in başına Emrah Kaçmaz, U9’un başına da Evren Bahtıkara ile Evren Gönençli getirildi. Ekip olarak çok iyi bir iletişim ve koordinasyon içerisindeyiz. Başarının ciddi ve iletişimi yüksek bir ekip çalışmasından geçtiğini biliyoruz ve bu konuya çok önem veriyoruz.”

2014 başarı yılı
“İlk kuruluş yıllarında yeni bir oluşum ve yapılanma durumunda olduğumuz için ciddi başarılar yakalayamadık. Ancak her geçen yıl daha iyiye gittik. 2012’den itibaren KKTC şampiyonasına katılan U15 takımımız ilk yıl ilk turda elenirken, ikinci yılında çeyrek final, geçen yıl da final oynadı. Bu başarı grafiği çalışmalarımızın ne kadar doğru bir zeminde olduğunun açık kanıtıdır. Diğer kategorilerde ise özellikle 2014 yılında katıldığımız altı turnuvanın hepsinde en az bir şampiyonluk kazandık. Her turnuvaya yerleştirilen kategorilere göre en az ikişer takımla katıldık ve şampiyonluk dahil derece aldık.”

Güney’de 40 yıl sonra
“Bu yıl içerisinde katıldığımız ve bizi gururlandıran en önemli organizasyon, Güney Kıbrıs’taki Anagennisis Derinya Kulübü’nün düzenlediği minik ve yıldızlara yönelik “Fair-Play” Turnuvası oldu. Bu turnuvada 2005-06 kategorisinde üçüncü, 2002-2004 kategorisinde ikinci ve en önemlisi 2000-2001 kategorisinde şampiyon olduk. 40 yıl sonra Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a geçen ve bir turnuvaya katılan ilk kulüp olma onurunu yaşarken, ayrıca üç kategoride de derece elde etmemiz hem bize hem de ülke futboluna büyük bir gurur yaşatmıştır. İki hafta sonra ise ENP Paralimni Kulübü’nün düzenlediği turnuvaya iki takımla katıldık. İki kategoride de üçüncülük elde ettik.”

Saha sıkıntısı
Dumlupınar takımlarının son yıllarda yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan antrenman saha sıkıntısına da değinen Akademi Koordinatörü Serhan Rüzgar, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Bu yaş kategorilerinde en büyük sıkıntımız antrenman sahası bulamamadır. Halı sahada antrenman yapmakla doğal çim sahası arasındaki fark büyüktür. Sporcularımız bundan dolayı zaman zaman zorluklar yaşamaktadır. Buna karşılık sporcularımız başarılı olmaktadır. Doğal çim antrenman sahamız olması halinde başarılarımız kat kat artacaktır.”

Ailelere ve yönetime teşekkür
Sporcuların ailelerine de teşekkür eden Rüzgar, “Her zaman bizi destekliyorlar. Her zaman yanımızdalar. Çalışmalarımızda büyük destek oluyorlar” dedi. “Ailelerimizle, futbolcularımızın başta beslenme olmak üzere motivasyon, eğitim ve diğer çalışma ve gereksinimlerinde çok iyi bir diyalog ve iletişimiz vardır. Bundan dolayı da teşekkürlerimizi sunarız. Yönetim her zaman bizim yanımızdadır. Desteklerini esirgememektedirler. Bundan dolayı başta Başkan Güneşoğlu olmak üzere tüm yönetime teşekkürlerimizi sunarız.”

Bu haber toplam 2244 defa okunmuştur