1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DR ZERRİN AKALIN HAYATINI KAYBETTİ
DR ZERRİN AKALIN HAYATINI KAYBETTİ

DR ZERRİN AKALIN HAYATINI KAYBETTİ

Böbrek ve Diyaliz Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zerrin Akalın hayatını kaybetti

A+A-

Tıp dünyasından bir acı haber daha, Böbrek ve Diyaliz Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zerrin Akalın hayatını kaybetti.

Yüksek ateş ve baş ağrısı şikâyeti ile  28 Mayıs günü hastaneye giden Dr. Zerrin Akalın’a, yapılan muayene ve omurilik sıvısından alınan örnek sonrasında menenjit ve kan dolaşımı enfeksiyonu teşhisi konulmuştu. Şuuru açık olarak hastaneye gelen Akalın kısa süre içerisinde fenalaşarak, yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. 

Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr Ramadan Kamiloğlu, Zerrin akalın'ın ölümü ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

KAMUOYUNA  AÇIKLAMA

Dr. Zerrin Akalın  yaklaşık beş ay önce İstanbul’da bir özel hastanede Hipofiz Adenomu  ameliyatı geçirmişti. Ülkemize dönüşünden kısa süre sonra pirülan menenjit geçirmiş ve hastanemizde  16 Mayıs -19 Haziran  arasında tedavi görerek taburcu edilmişti.
Hasta da menenjitin Temmuz ayında tekrarlaması üzerine tekrar yatırarak tedavisi yapılmıştı. Ancak bu tekrarların yeni bir ameliyata gereksinimi olduğu düşünülerek Türkiye'ye sevk edilmişti.

Sevk edildiği Marmara Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yeni ameliyata gerek görülmemiş, ancak ilk ameliyatın komplikasyonu olan diapetes insipidus (Şekersiz diyabete) yönelik tedavi başlanmıştı.

Maalesef sevgili arkadaşımız, dün aniden  tekrar fenalaşarak  komaya girmiş ve kısa süre sonrada yapılan tüm çabalara rağmen kaybedilmiştir.

Acımız büyüktür.
Başta tüm ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz
 

DR:RAMADAN KAMİLOĞLU
BAŞ HEKİM

Bu haber toplam 7094 defa okunmuştur