1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. CTP ve AKEL, Kıbrıslıların birlikte çalıştığı madeni gezdi
CTP ve AKEL, Kıbrıslıların birlikte çalıştığı madeni gezdi

CTP ve AKEL, Kıbrıslıların birlikte çalıştığı madeni gezdi

CTP Girne İlçesi’nden bir heyet AKEL Limasol Örgütü’nün daveti ile Amiantos köyünü ziyaret etti.

A+A-

CTP Girne İlçesi’nden bir heyet AKEL Limasol Örgütü’nün daveti ile Amiantos köyünü ziyaret etti. Avrupa Birliği katkılarıyla restore edilen ‘asbest’ anlamına gelen köyde bir zamanlar Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırumların birlikte çalıştığı asbest madeni gezildi. Madenin tarihi ve temizlenme sürecini anlatan müzeyi de gezen heyetler, 1904 yılında faaliyete başlayan ve 1988 yılında çevreye ve insana verdiği zarar nedeniyle kapatılan maden hakkında bilgi aldı. Amiantos Köy Muhtarı Kriton Kyriakides’in karşıladığı heyetler çeşitli incelemelerde bulundu. Muhtar Kyriakides, Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum işçilerin bu madende zor şartlar altında birlikte çalıştıklarını ve o zamanki uyum ve mutluluğu düşündükçe geleceğe umutla baktığını belirti. Kyriakides, “umarım siyasiler iki toplumun bir arada yaşaması için gerekli koşulları oluştururlar” dedi.

untitled-4.jpg

KİŞİ: GECENİN EN KARANLIK ANI ŞAFAĞA EN YAKIN ANDIR

CTP Girne İlçe Başkanı Mehmet Kişi burada yaptığı konuşmada Limasollu dostlarına davet için teşekkür etti. “Bugün çok anlamlı bir yerdeyiz. Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum işçilerin emek mücadelesi ve devrimci mücadeleyi birlikte yaptığı ve yaşadığı yerdeyiz. Bu bağlamda anılarını selamlıyoruz” diyen Kişi, adanın iki ilerici partisi AKEL ve CTP’nin federal Kıbrıs’ı yaratmadaki rolü ve sorumluluğunun çok büyük olduğunu söyledi. Görüşmelerde zaman zaman yaşanılan tıkanıklıklarda, AKEL ve CTP’nin sorumlu davranarak sürece olumlu katkı koymaya çalıştıklarını belirten Kişi, kalıcı ve sürdürülebilir çözüm için bu sağduyunun önemine değindi. Kişi, “gecenin en karanlık anı şafağa en yakın andır. Barışa birlikte yürüyerek ulaşacağımızı biliyoruz ve bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İki toplumun diplomatik manevralara değil, çözüm için samimi,  yapıcı ve kararlı adımlara ihtiyacı vardır” dedi.

cc2-001.jpg

GEORGİOU: İKİ TOPLUMUN KOLEKTİF ÇALIŞABİLECEĞİNE DAİR BİR ÖRNEK

AKEL Limasol İlçe Sekreteri George Georgiou ise konuşmasına “aynı vatanı paylaştığımız yoldaşlarımızla bir arada olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz” diyerek başladı. Georgiou, Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum emekçilerin tarihte büyük acılar yaşadıklarına değinerek bu acıları görerek ortak vatanın geleceğini hazırlamak zorunda olduklarını kaydetti. Burada çalışan ve emek veren insanların, Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırumların kolektif çalışabileceklerine dair en güzel örnek olduğunu belirten Georgiou, “43 sene sonra bu emekçilerin anısına bu ülkeyi sürdürülebilir bir barışa ulaştırmak için çalışmamız gerekiyor. Kıbrıslıtürk yoldaşlarımıza bugünkü katılımları için teşekkür ederiz” dedi.

Bu haber toplam 2358 defa okunmuştur
Etiketler : ,