1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. "Creditwomen" ve "Recyprus" projeleri tanıtıldı
"Creditwomen" ve "Recyprus" projeleri tanıtıldı

"Creditwomen" ve "Recyprus" projeleri tanıtıldı

Creditwest Bank, Eco günde kadın girişimciler, üreticiler ve çevrecilere yönelik hizmetlerini tanıttı

A+A-

Creditwest Bank bu yıl 19.su düzenlenen Geleneksel Büyük Ekogün etkinliğine sponsor olarak çevreci Ecocredit, kadın girişimciler için sunduğu Creditwomen, çiftçi ve hayvancılar için hazırladığı krediler ile Recyprus geri dönüşüm projesini tanıttı.

ZAHEER: KADIN GİRİŞİMCİLER DESTEKLENMELİ

Konu ile ilgili bilgi veren Hazine Dış İşlemler ve Pazarlamadan  Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mazher Zaheer, Creditwest Bank’ın Kuzey Kıbrıs’ın en büyük özel bankası olması sebebiyle toplumun birçok kesimine uygun ürün ve hizmet sunmayı kendine misyon edindiğini belirtti. Zaheer, Kadın Girişimcilerin yoğun olduğu ve desteklenmesi gereken bir kesim olduğunu belirterek, kadın girişimcilere faiz, vadede avantajlar sağladıklarını belirterek Creditwomen kredisinde Mayıs ayına özel olarak komsiyon almadıklarını ifade etti.

HAYVANCI, SÜT ÜRETCİSİ VE KURU TARIMCININ YANINDAYIZ

Gayri Safi Milli hasılada %6 gibi bir orana sahip olan ve 12,000’ün üzerinde tarımsal faaliyet gösteren üreticinin bulunduğu Kuzey Kıbrıs’ta özellikle son 3 yıldır hayvancı, süt üreticisi ve kuru tarımcının yanında olduklarını belirten Zaheer, bu sektörde aktif rol oynamayı hedeflediklerini ifade etti. Zaheer, sektörle ilgili ciddi bir araştırma yaparak üreticilerin ödemelerini incelediklerini  ve onların ihtiyaçlarına göre kredi türleri geliştirdiklerini belirtti.

DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN ECOCREDIT VE RECYPRUS PROJESİ

Hazine Dış İşlemler ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yarımcısı Mazher Zaheer, bugün hem ticari hem de bireysellerin en önemli gider kalemi olan enerji kalemini azaltmak  ve daha temiz bir dünya yaratmak amacılya ileri görüşlü bir anlayışla 4 yıl önce Ecocredit ürününü hizmete sunduklarını belirtti.

Creditwest Bank’ın daha temiz bir Kıbrıs için sosyal sorumluluk bilinci yüksek bir kurum duruşu ile 2016 Eylül ayında hayata geçirdiği ‘Recyprus’ çevre projesini her geçen gün daha geniş alanlara yaymayı hedeflediklerini ifade eden Zaheer, 2017 yılı boyunca ofis, banka, üniversite ve oteller başta olmak üzere 500 noktada Creditwest Bank ana sponsorluğunda kağıt geri dönüşüm kutuları yerleştirileceklerini söyledi. Zaheer, çevre konusunun tüm dünyada ve Kıbrıs’ta en önemli konu olduğunu ve özel sektör

Greenwise Environmental ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının işbiliği ile yürütülen Recyprus projesi süresince atıkların geri dönüştürülmesi yanı sıra halkımız çevre bilincinin da artırılması hedefleniyor.

Bu haber toplam 1774 defa okunmuştur
Etiketler :