1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Belediye beklediğimizden daha kötü durumda'
Belediye beklediğimizden daha kötü durumda

'Belediye beklediğimizden daha kötü durumda'

Mali ve idari açıdan belediyeyi beklentilerinden daha kötü durumda bulduğunu ifade eden Fellahoğlu, gündelik işlerin diğer belediyelerden alınan katkı ile yürütüldüğünü söyledi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, belediye başkanlığı görevinin birinci haftasında Bayrak Haber’e konuk olarak belediyenin durumuna ilişkin soruları yanıtladı.
Mali ve idari açıdan belediyeyi beklentilerinden daha kötü durumda bulduğunu ifade eden Fellahoğlu, gündelik işlerin diğer belediyelerden alınan katkı ile yürütüldüğünü söyledi.
CTP’li belediyelerin yanı sıra Güzelyurt ve Beyarmudu belediyelerinden de yardım istediğini ve olumlu yanıt aldığını vurgulayan Fellahoğlu, yardıma etmek isteyen tüm belediyelerden katkı almaya hazır olduklarını kaydetti.
Fellahoğlu “Hiçbir kaynak yok.Tek kuruş harcamadık.  İhtiyaçlarımızı diğer belediyeler karşılıyor. Topladığımız her kuruşu da maaş için biriktiriyoruz” dedi.
Fellahoğlu, belediyenin piyasa dahil toplam borcunun 119 milyon aylık giderinin 4 milyon 90 bin TL olduğunu ve 14 Şubat’tan itibaren çek yasağına girdiğini söyledi.
Ay sonuna kadar borçlanma sorununu aşmayı hedeflediklerini anlatan Fellahoğlu, Belediye Meclisi’nin Çarşamba günü mali konular gündemiyle toplanacağını açıkladı.
Fellahoğlu kredi sorunu çözülemezse toplanan kaynağın çalışanlara avans şeklinde ödeneceğinin de altını çizdi.
Lefkoşa Belediye Başkanı Fellahoğlu, belediye meclisinin tüm üyelerinin sorunların çözümü konusunda pozitif bir yaklaşım içinde olduğuna da dikkati çekerek, “O parti bu parti, eski üye yeni üye tartışması yapmak gibi bir lüksümüz yok” dedi.
Bir soru üzerine seçim sürecinde tüm adayları görüşmeye çağıran Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis’ten ne bir davet ne de seçilmesine dair bir kutlama mesajı aldığını söyleyen Kadri Fellahoğlu, “Ortak yürütülen projeler var zaman içerisinde görüşmemiz gündeme gelecek” diye konuştu.
Fellahoğlu, seçildikten sonra AB yetkililerinin kendisinden randevu istediğini ve hafta içinde farklı AB kurumları ile görüşmelerinin olacağını belirtti.
(BRT)

Bu haber toplam 1828 defa okunmuştur