1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bahçeli Köyü SUSUZ KALDI
Bahçeli Köyü SUSUZ KALDI

Bahçeli Köyü SUSUZ KALDI

Esentepe Belediyesi’ne bağlı Bahçeli köyü, yaşanılan su sorunu yüzünden ciddi bir mağduriyet yaşıyor.

A+A-

Tanju KONURALP

Esentepe Belediyesi’ne bağlı Bahçeli köyü, yaşanılan su sorunu yüzünden ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Köyün ana su şebekesini oluşturan 63 santimlik PVC borular içerisinde, neredeyse yüzde doksan oranında kireç oluşması, halkın dağıtılan suyu almasına engel oluyor. Su sorunu konusunda bilgi veren Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, sorunun dün itibarı ile kendilerine iletildiğini ancak; Esentepe Belediyesi’nin içerisinde bulunduğu mali sıkıntılar nedeni ile sorunun çözümünün mümkün olmadığını kaydetti. Erdoğan, sorunun çözümü adına İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ile TC Yardım heyeti ile görüşeceğini açıkladı.

Cemal Erdoğan: “Sorun büyük”

Su sorunu konusunun henüz yeni bilgisi dahiline geldiğini kaydeden Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, sorun nedeni ile halkın ayaklanma noktasına geldiğini belirtti. Tüm Bahçeli bölgesindeki 63 santimetrelik ana su borularının, kireçle kaplı olduğunu belirten Erdoğan, sorunun çözülmesi adına toptan bir boru yenileme ve su arıtma projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Borç içinde bir belediye aldık”

Esentepe Belediyesi’nin bu sorunun altından kalkacak mali güce sahip olmadığını sözlerine ekleyen Erdoğan, “Borç içinde bir belediye aldık. Esentepe Belediyesi olarak şu anda bu sorunu çözecek gücümüz yok. Sorunun çözümü için İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ve TC Yardım Heyeti yetkilileri ile görüşeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur