1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Alanya’dan Kıbrıs’ın güneyine!
Alanya’dan Kıbrıs’ın güneyine!

Alanya’dan Kıbrıs’ın güneyine!

Aşıkoğlu, Başbakanlık altında deniz ve hava ulaşımı ile ilgili uzman kişilerden oluşan komitelerin kurulması gerektiğini söyledi

A+A-

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, gemi kaptanlarının Kuzey Kıbrıs limanlarına geldikten sonra başka bir limana gitmeleri halinde tutuklanma riskli ile karşı karşıya kaldıklarını, bu yüzden de Kuzey Kıbrıs’ı teğet geçtiklerini söyledi

 

Alanya’dan Kıbrıs’ın güneyine!

Dünyanın en büyük ultra lüks transatlantiklerinden ‘Riviera’ adlı dev gemi, geçtiğimiz gün Alanya Limanı’na demirledi. Antalya Limanı’ndan yola çıkan dünyanın en büyük ultra lüks transatlantiklerinden ‘Riviera’ adlı dev gemi önceki gün Alanya Limanı’na demir attı. Gemi, bin 106 yolcu ve 771 mürebatıyla daha sonra Güney Kıbrıs’a gitti
--------------


Ayşe GÜLER

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, yabancı gemi kaptanlarının Kuzey Kıbrıs limanlarına geldikten sonra başka bir limana gitmeleri halinde tutuklanma riskli ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
Aşıkoğlu, bu yüzden içerisinde binlerce turist taşıyan ve ekonomiye ciddi gelir sağlayan Cruise gemilerinin Kuzey Kıbrıs limanlarına gelmediğini açıkladı.
YENİDÜZEN’e konuşan Aşıkoğlu, Alanya ve İstanbul’un Cruise gemilerinden bir sezonda milyon dolarlar gelir elde ettiğini vurguladı.
Öte yandan Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun ise havayolunda olduğu gibi deniz limanlarında da ‘ambargo’ uygulandığını savundu.


Aşıkoğlu: “ Kaptanlar tutuklanma riskiyle karşı karşıya”

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, yabancı gemi kaptanlarının Kuzey Kıbrıs limanlarına geldikten sonra başka bir limana gitmeleri halinde tutuklanma riskli ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
Kaptanların gemiyi ‘tanınmamış bir ülkeye’ götürdükleri gerekçesiyle tutuklanabileceklerini söyleyen Aşıkoğlu, özellikle Güney Kıbrıs tarafından bu konuda ciddi ‘baskı’ olduğunu savundu.
Aşıkoğlu, ne acentelerin ne de kaptanların böyle bir riskli göze alamadığını, bu yüzden de Kuzey Kıbrıs’ı ‘teğet’ geçtiklerini anlattı.

Alanya ve İstanbul’un Cruise gemilerinden bir sezonda milyon dolarlar gelir elde ettiğini ifade eden Aşıkoğlu, “ciddi bir Pazar olmasına rağmen biz bu pazardan yararlanamıyoruz. Orta ölçekli Cruise gemilerine hizmet edebilecek noktadayız” şeklinde konuştu.
Aşıkoğlu, sorunun uzun yıllardır devam ettiğine değinerek, Başbakanlık altında deniz ve hava ulaşımı ile ilgili uzman kişilerden oluşan komitelerin kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.


Tolun: “Tur operatörleri Güney Kıbrıs’ı kaydetmemek için Kuzey’i teğet geçiyor”

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, havayolunda olduğu gibi deniz limanlarında da ‘ambargo’ uygulandığını savundu.

Tolun, Kuzey Kıbrıs limanlarına yabancı gemilerin gelmesi durumunda gemilerin Güney Kıbrıs’a girmesine izin verilmeyeceğini belirterek, “gemiler Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gelirse, bir daha Güney Kıbrıs’a gidemez. Bu yüzden cruise gemileri Kuzey Kıbrıs’a gelmiyor” dedi.
Acentelerin Güney Kıbrıs pastasını kaybetmek istemediğini söyleyen Tolun, bu yüzden Kuzey Kıbrıs’ı ‘teğet geçtiklerini’ kaydetti.

Bu haber toplam 2924 defa okunmuştur