1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Adam öldürme” suçunu kabul etti
“Adam öldürme” suçunu kabul etti

“Adam öldürme” suçunu kabul etti

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, boşanma aşamasındaki eşi Nigar Tevfik Erhalk’ı av tüfeği ile vurarak öldüren İbrahim Erhalk’ı suçlu buldu. Erhalk, “Adam öldürme” suçunu kabul etti.

A+A-

Devrim DEMİR
Doğancı’da geride bıraktığımız yıl Temmuz ayında boşanma aşamasındaki eşi Nigar Tevfik Erhalk’ı tartıştıkları esnada av tüfeği ile vurarak öldüren İbrahim Erhalk aleyhindeki dava sonuçlandı.
Temmuz ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen ve aleyhine getirilen “adam öldürme” suçunun kabul eden Erhalk, mahkeme heyetinin oy birliği ile aldığı kararla 25 yıl hapse mahkûm edildi.
Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davanın kararını başkan Fadıl Aksun açıkladı.
Dava kararında Başsavcı yardımcı muavini Ahmet Varol ve sanık avukatı Mustafa Asena hazır bulundu.

“Adam öldürme” suçunu kabul etti
Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, olayın Doğancı’da Temmuz ayında meydana geldiğini anımsattı.
Sanık ile öldürdüğü eşinin İngiltere’de yaşamlarını sürdürdüğünü, 3 çocukları oluğunu ve cinayetin yaşandığı dönem tatil için Kıbrıs’ta bulunduklarına değinen Aksun, sanık İbrahim Erhalk’ın “Adam öldürme” suçunu kabul ettiğini söyledi.
Mahkemeye dava ile ilgili 53 adet emare sunulduğunu sanık avukatının mahkemeye tanık dinlettiğini de anımsatan Aksun, Erhalk’ı aleyhine getirilen davadan suçlu bulduklarını kaydetti.

Aksun:  Kimsenin yaşam hakkı elinden alınamaz
Aksun, oy birliği ile alınan kararda, tarafların boşanma aşamasında olduğuna ve uzun süredir aile içinde ciddi kavgaların yaşandığını,  mahkemede dinlenen ses kayıtlarına da dikkati çekti.
Bir başkasının hayatını sonlandırmanın ceza yasasında en etkin suç olduğuna da dikkati çeken Aksun, “Adam öldürme” suçunun ceza takdirinde ömür boyu hapis cezası olduğuna dikkati çekti.
Aksun, kişilerin yaşam hakkının bir başkası tarafından alınamayacağına vurgu yaparak, işlenen suçun ülkede infiale neden olduğunu söyledi.

“Tahrik” bulgusu yapılmadı
Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, görüşülen davanın cinayet davası olduğuna dikkati çekerek, olguların büyük bir titizlikle incelendiğini cinayette ‘ tahrik ‘ bulgusu yapılmadığını ifade etti.
Aksun, cinayetten önce dinlenen ses kayıtlarının tarafların ruh hallerinin ne ölçüde olduğunun bariz bir şekilde ortada olduğunu belirtti.

“Aldatma cinayet suçu için tahrik edici değil”
Erhalk’ın avukatı Mustafa Asena, davanın duruşmasında Nigar Tevfik Erhalk’ın eşini aldattığını ve Türk ve Müslüman aile yapısına uymayan hareketlerde bulunduğunu ve tahrik altında işlediğini iddia etmiş büyük tepki toplamıştı.
Başkan Aksun, kararında tahriğin olaydan hemen önce geçerli olabileceğini ifade ederek, dinlenen ses kayıtlarında sanığın bu durumun farkında olduğunu ve maktulenin başkası ile ilişkisini bildiği halde tatil için Kıbrıs’a geldiğine dikkati çekti.

61 yaşında, uzun bir süre hapiste yatacak
Aksun, suçun aile içinde işlenmesinin en ağır ve vahim suçlardan biri olduğuna değinerek, sanık ve öldürdüğünü eşinin çocuklarının yurt dışında yaşadığını ifade etti.
Sanık İbrahim Erhalk’ın işlediği suçun uzun yıllar hapislik öngören suçlardan biri olduğunu da kaydeden Aksun, oy birliği ile alınan kararda Erhalk’ın 61 yaşında olduğuna cezaevi şartlarının da göz önünde bulundurulduğuna vurgu yaparak 25 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Neler yaşanmıştı?
Nigar Erhalk, 26 Temmuz tarihinde Doğancı köyünde tartıştığı eşi İbrahim Erhalk tarafından av tüfeği ile göğsünden vurularak olay yerinde yaşamını yitirmişti.
Cinayete kurban giden Nigar Tevfik Erhalk boşanmak istediği eşi İbrahim Erhalk tarafından öldürülürken, katil zanlısı koca işlediği suçu kabul etmiş Ağustos ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekliyordu.

 

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur
Etiketler : ,