1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Girne’den Leymosun’a: Bir tatlı huzur
Girne’den Leymosun’a: Bir tatlı huzur

Girne’den Leymosun’a: Bir tatlı huzur

‘Ben Leymosunluyum Komitesi’nin organizasyonu ile Limasol Belediyesi’nin ev sahipliğinde unutulmaz bir nostalji yaşayan 500’e yakın Limasol kökenli Kıbrıslı Türk, anılarını tazeledi

A+A-

Limasol (Leymosun) kökenli Kıbrıslı Türkler, 500’a yakın bir kalabalıkla 40 sene öncesinin ‘nostaljisini’ yaşadı, Limasol’a gitti, ‘Park Gazinosu’nda eğlendi, unutulmaz Doğan-Ocak maçlarının yaşandığı sahada ‘AEL Limasol – Doğan/Ocak’ maçını izledi.

‘Ben Leymosunluyum Komitesi’nin organizasyonu ile Limasol Belediyesi’nin ev sahipliğinde unutulmaz bir nostalji yaşayan Leymosunlular, anılarını tazeledi.

Sevim Eboğlu’na ilgi büyük
Gezide, AEL Limasol ve Doğan Türk Birliği’nin efsane sporcularından Sevim Ebeoğlu yine ilgi odağı oldu. Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, CTP milletvekillerinden Salih İzbul ile Armağan Candan, eski devlet bakanlarından ve belediye başkanlarından Mustafa Akıncı da ‘Park Gazinosu Nostaljisi’ne katılan isimlerdi.

Hristu yakından ilgilendi

Limasol Belediye Başkanı Andreas Hristu, tüm etkin boyunca bir an olsun Kıbrıslı Türkler’in yanından ayrılmadı.

8 otobüs ayrıca özel araçlarla yoğun olarak Girne, Mağusa ve Güzelyurt’tan Limasol’a giden Kıbrıslı Türkler’e, Kermia (Ay Demet) barikatından itibaren yol güvenliği için Limasol Polisi eşlik etti.

Limasol Belediye Başkanı Andreas Hristu, ‘Park Gazinosu’nda yaptığı konuşmadı, “Limasol, Kıbrıslı Türkler’in kendi mahallelerindeki varlığıyla çok daha anlamlı. ‘Park Gazinosu’nun ismi de değişmedi. Özellikle barış müzakerelerinin sürdüğü bu ortamda, sizlerin bu ziyareti bizi iki kat mutlu etmiş, umutlandırmıştır” dedi.

“Ben Leymosunluyum Komitesi” adına Andreas Hristu’ya teşekkür plaketi Mustafa Akıncı tarafından takdim edildi.

Akıncı da yaptığı konuşmada, sıcak ilgisi nedeniyle Limasol Belediye Başkanı’na teşekkür etti, Leymosun kökenlilerin dayanışmasının önemini vurguladı, Kıbrıs’ta barış ve dostluk ortamının gelecek açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Şinasi Konuloğlu ve Nafi Uğur untulmadı

Önce eski evlerini ve mahallelerini gezen Limasol kökenliler daha sonra Park Gazinosu’nda yemek yedi, ‘tombala’ oynadı, şarkılar eşliğinde dans etti. Daha sonra okullar sahasında Doğan/Ocak – AEL Limasol Veteranlar Maçı’nı izledi.
Limasol’daki maç Şinasi Konuloğlu ve Nafi Uğur anısına oynandı.

Etkinlik sonunda tüm katılımcılar, çok güzel, duygulu ve unutulmaz bir gün yaşadıklarını söyledi.
 

Cenk Mutluyakalı'nın etkinlikten fotoğrafları için TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2465 defa okunmuştur