1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GAÜ, Soma faciasında ölen 301 madencinin çocuklarına burs veriyor
GAÜ, Soma faciasında ölen 301 madencinin çocuklarına burs veriyor

GAÜ, Soma faciasında ölen 301 madencinin çocuklarına burs veriyor

Girne Amerikan Üniversitesi, Soma’da meydana gelen faciada ölen 301 madencinin çocuklarına, zaman kısıtlaması olmaksızın %100 burs veriyor.

A+A-

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Türkiye İşçi Sendikası (Türk-İş) çatısı altındaki Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, Soma’da meydana gelen faciada ölen 301 madencinin çocuklarına, zaman kısıtlaması olmaksızın %100 burs veriyor.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs, Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, GAÜ adına, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi katılırken, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencer, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz, Türk-İş KKTC Temsilcisi Ahmet Çaluda katıldı.

GAÜ Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, Türkiye’de meydana gelen her türlü sevinçli olaylar karşısında nasıl seviniyorlarsa, meydana gelen üzücü olaylar karşında da aynı şekilde üzüldüklerini belirterek, bu konuda ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Vehbi konuşmasının devamında şunları söyledi:

“İmzalamış olduğumuz protokol kapsamında, 301 şehidimizin birinci derecede akrabaları GAÜ’de zaman kısıtlaması olmaksızın, tam burslu eğitim olanağına sahip olacaktır. Bu küçük çocuklar için ileride de geçerlidir. Sonrasında sendikamızın tüm üyelerine yönelik bu işbirliğinin pekişmesi adına %25 akademik burs öngördük. Sizlere de bunu uygun görüp kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu bize sosyal ve kültürel bir bütünleşme olanağı sağlamaktadır. Böylelikle bu protokol çerçevesinde sizleri aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. GAÜ ailesi adına herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum. Umarız ki, bundan sonra kayıplar olmaz ama dünyanın gerçekleri de ortada.”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencer ve Türk-İş KKTC Temsilcisi Ahmet Çaluda’nın da yaptıkları konuşmalarda, GAÜ’ye teşekkür ettikleri belirtildi.

(tak)

Bu haber toplam 5338 defa okunmuştur