1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 zanlıya 7 gün ek tutukluluk
3 zanlıya 7 gün ek tutukluluk

3 zanlıya 7 gün ek tutukluluk

Bademliköy’de 31 Mayıs’ta Ormanlık alan içerisinde ekili vaziyette 529 kök hintkeneviri ve 6 kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyle ilgili soruşturma sürüyor.

A+A-

Bademliköy’de 31 Mayıs’ta Ormanlık alan içerisinde ekili vaziyette 529 kök hintkeneviri ve 6 kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyle ilgili soruşturma sürüyor. Meseleyle ilgili olarak geçtiğimiz gün tutuklanarak, mahkemeye çıkarılan 6 zanlıdan 3’ü olayla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılırken, diğer 3 zanlının tutukluluk süresiz uzatıldı. 1 günlük tutukluluk süreleri dolan isimlerinin baş harfleri T.A. (E-61),  K.A. (E-33) ve S.A. (E-37) olan zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine 7’şer gün tutukluluk emri alındı.

 

 1 günlük tutukluluk süreleri dolan zanlılar T.A. (E-61),  K.A. (E-33) ve S.A. (E-37) dün yeniden mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine 7’şer gün daha tutukluluk emri alındı.

Neler olmuştu?

Hatırlanacağı üzere tahkikat memuru Cemal Ramiz, 31 Mayıs 2017’de saat 13:00 raddelerinde zanlı T.A.’nın, ekili vaziyette bulunan yerdeki ve saksılardaki hintkeneviri bitkisinden sökerek, kopardıklarını poşet içine doldurduğu görülmesi üzerine suç üstü tespit edildiğini belirtmişti.

Konu yerin 4 ayrı bölüm halinde kenevir bitkisi yetiştirmek için hazırlamış bir yer olduğunu aktaran Ramiz, bazı bitkilerin uç kısımları kesik bazılarının ise toprakta 10 ila 70 cm boylarında 529 kök hintkeneviri olduğunu söyledi. Ramiz, ayrıca zanlı T.A.’nın bir poşete doldurmuş olduğu yeni hasat edilmiş, yeşil halde ve kurutulmamış 6 kilo 500 gram hintkenevirini ve olay mahallindeki plastik saksı, çapa ve sulama aletlerinin de emare olarak alındığını aktarmıştı.

Ayrıca  Cemal Ramiz, zanlı K.A.’nin ise daha önceden zanlı T.A.’yı takip ettiğini ve ekili olan yeri gördüğünü belirterek, her iki zanlının söz konusu yerde sarma sigara hazırlayarak birlikte içtiklerini ve iki sefer de zanlı T.A.’nın, ikametgahında 8 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucudan zanlı K.A.’ya verdiğinin tespit edildiğini kaydetmişti.

Bu haber toplam 2654 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler