1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 yıldır aranan firari tutuklandı
2 yıldır aranan firari tutuklandı

2 yıldır aranan firari tutuklandı

Lefkoşa’da Merkezi Cezaevi'nden 2 yıl önce firar eden ve o tarihten bu yana ‘aranan’ Süleyman Yılkar, güneyden kuzeye geçmek isterken tespit edilerek tutuklandı.

A+A-

 

Lefkoşa’da Merkezi Cezaevi'nden tutuklu bulunduğu sırada, 7 Şubat 2018 tarihinde, çöp boşaltmak için dış avluya çıktığı sırda teller üzerinden atlayarak firar eden ve o tarihten bu yana ‘aranan’ Süleyman Yılkar, güneyden kuzeye geçmek isterken tespit edilerek tutuklandı.

Bu sabah, saat 03:00 sıralarında , Beyarmudu geçiş noktasında güneyden gelip kuzeye geçmek isteyen  Süleyman Yılkar, firarını ardından 2 yılı aşkın süre sonra tutulandı.

Çöp dökmeye çıktıklarında firar etmişlerdi

 2018 yılı Şubat ayında Merkezi Cezaevi’nde çöp dökmek için çıkan Süleyman Yılkar ve Aliser Eymirov’un olay yerinden kaçmıştı.

Firar eden her iki isim de Kıbrıs’ın güneyinde yakalanmıştı. Kıbrıs’ın güneyinde de benzer suçları işlediği için her ikisinin önce Kıbrıs’ın güneyinde yargılanması kararlaştırılmıştı.

3 gün tutukluluk

Zanlı bu sabah  mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı.

Ergüleç,  zanlı Süleyman Yılkar’ın 7 Şubat 2018 tarihinde saat 19.15 raddelerinde Lefkoşa'da Merkezi Cezaevinden firar ettiğini Günbey İstikametindeki Ziyaretçi Giriş Kapısı yanındaki çöplükte çöp boşaltmak için bulunan Merkezi Cezaevinde hükümlü tutuklu Süleyman Yılkar’ın cezaevinin dış avlusunu çevreleyen yaklaşık 2 metrelik tellerden atlayıp kaçtığını mahkemeye aktardı.

Polis zanlının 2 Nisan tarihinde BM Askerleri tarafından Beyarmudu bölgesinden Kuzey Kıbrıs’a teslim edildiğini ve mesele ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını zanlının vermiş olduğu ifadenin teyit ve tekzip edileceğini belirterek ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (Evrim Kamalı)

 

Bu haber toplam 3185 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler