1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 kişi daha aranıyor
1 kişi daha aranıyor

1 kişi daha aranıyor

Gönyeli’de çalıştığı bet ofisin 9 bin 500 TL’sini zimmetine geçirdi iddiası

A+A-

 

Gönyeli’de çalıştığı bet ofisin 9 bin 500 TL’sini zimmetine geçirdiği iddia edilen M. R.K,aleyhinde yürütülen soruşturma sürüyor.
Teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlının evrak sahteleme suçu işlediği de belirtildi.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Serkan Bulak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Mahan’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.
Polis memuru Mustafa Mahan, zanlının “Evrak sahteleme” , “Sahte evrakı tedavüle sürme” ve “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan methaldar olduğunu mahkemeye aktardı.

“Evrakta sahteleme” suçunu işledi
Mahan, Gönyeli’de kasiyer sorumlusu olarak çalıştığı 11 Temmuz’da şirketin hazırlamış olduğu gün sonu raporuna, kasada 9 bin 500 TL’lik açık olduğu halde, eksik yokmuş gibi göstererek evraka imza atarak bir tamam gösterdiğini ve “evrakta sahteleme” suçunu işlediğini söyledi.
Mahan, zanlının son 10 gündür bet ofise müşteri olarak gelen isminin baş harfleri N.A’ya, veresiye bet oynattığı ve kazanan kuponların parasının da zimmetine geçirip geçirmediği hakkında da soruşturma sürdürüldüğünü mahkeme aktardı.

Kamera kayıtları incelendi
Meseleyle ilgili olarak 11 Temmuz’da başlatılan soruşturma da 12 Temmuz’da zanlının mahkemeye çıkartılarak aleyhinde üç gün soruşturma maksatlı tutukluluk alındığını ve bu sürede birçok kamera kaydı ile beraber ifadenin de temin edildiğini aktaran Mahan, aranmakta olan halen bir kişi olduğunu ve soruşturmanın selameti açısından zanlının beş gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Pınar Beyoğlu huzurunda, zanlının iki gün süreyle tutuklu kalması emrini verdi.(YD)

Bu haber toplam 1435 defa okunmuştur