1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yayla’da ‘çöp’ isyanı!
Yayla’da  ‘çöp’ isyanı!

Yayla’da ‘çöp’ isyanı!

Güzelyurt ilçesine bağlı Yayla köyünde boş araziye dökülen çöp ve atıklar insanları çileden çıkarttı. Halk isyan edip protesto yaptı, “Böyle giderse daha ciddi eylemler yapacağız” dedi.

A+A-

Yayla Sağlık Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin As Başkanı Mahmut Hamdi : “Böyle giderse daha farklı yollara başvuracağız, daha şiddetli eylemler yapacağız”

Yayla bölgesi sakini Erdal Bozbeyli: “Bu konunun sonuna kadar arkasında duracağız”

 

Dila ŞİMŞEK

Yayla köyünde, ‘Güzelyurt Belediyesi’nin atık ve çöpleri boş araziye dökmesi’ bölge sakinlerini çileden çıkardı, yerli halk isyan edip eylem yaptı.

Dün saat 9:30’da eylem yapan bölge halkı, daha önce Güzelyurt Belediyesi’ni defalarca uyardıklarını ancak moloz ve taş dökme bahanesiyle geri çevrildiklerini savundu.

Yurttaşlar, bunun ne ilk ne de son eylem olduğunu vurguladı, uzun zamandır bölgenin kirlilikten kurtulması için çabaladıklarını anlattı.

Belediyenin, turistik bir alan olması gereken sahil kenarındaki boş araziye çöp, insan ve hayvan attığı, hatta ölü hayvan bile attığını kaydetti.
Yayla Sağlık Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin As Başkanı Mahmut Hamdi, “Böyle giderse daha farklı yollara başvuracağız, daha şiddetli eylemler yapacağız” diye konuşarak, bütün yetkililerin elini taşın altına koyarak, konu hakkında adım atmasını talep etti.

Bölge sakini Erdal Bozbeyli ise “Biz köyümüzde, ülkemizdeki kirliliğe karşıyız ve bu konunun sonuna kadar arkasında duracağız” şeklinde konuştu.

y1-072.jpg

Yayla Sağlık Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin As Başkanı Mahmut Hamdi:

“Köy gelişeceğine, daha kötüye gidiyor”

Yayla Sağlık Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin As Başkanı Mahmut Hamdi, basının daha önce de Yayla köyündeki kirlilikle ilgili birçok haber yaptığını, bölge sakinlerinin düzenlediği eylemlerin medyaya sık sık yansıdığını dile getirdi.

 “Bizlere moloz ve taş atılacağı söylense de, bu arazide çöp hatta ölü hayvan bile olduğunu görebiliyorsunuz” diyen Hamdi, böylesine turistik değeri olabilecek bir yerin çöpe dönüştürülmesini ve bölge halkının sağlığıyla oynanmasını kabul edemediğini açıkladı.

Hamdi, köyün gelişeceğine çok daha kötüye gittiğini belirterek, bölgenin çöp ve dumanlar altında olduğunu kaydederek, “Belediye ve yetkilileri görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum. Bölgede ne çevre temizliği, ne de sağlık namına bir şey kalmadı” şeklinde konuştu.

 

y2-066.jpg

 

Bölge sakini Erdal Bozbeyli:

“Bu konunun sonuna kadar arkasında duracağız”

“Biz köyümüzde, ülkemizdeki kirliliğe karşıyız ve bu konunun sonuna kadar arkasında duracağız. Gerekirse daha büyük eylemler yapacağız ama işin peşini bırakmayacağız. Bu sabah, eyleme gitmeden önce köy muhtarımızı arayarak eyleme kendisinin de katılıp arazideki kirliliği görmesini istedim. Ancak bana verdiği cevap, ‘şimdi oraya mı geleceğim, siz yapın eyleminizi’ oldu. Köyü temsil eden bir kişinin bu şekilde konuşmasının yakışık aldığını ve iş ahlakına uyduğunu düşünmüyorum. Belediye Başkanımız bize, bu arazinin turizm için geliştirileceği sözü vermişti, ancak bu sözün arkasında durmadığı gibi bölgeyi kirletti de. Bütün yetkililerimizi göreve davet ediyoruz, yoksa Lefkoşa’da da eylem yapacağız.”

 

y3-045.jpg

y4-024.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 1896 defa okunmuştur
Etiketler : , ,