1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Yaşamak istiyorum”
“Yaşamak istiyorum”

“Yaşamak istiyorum”

‘Lenf’ kanserine yakalanan 26 yaşındaki Aysel Metni, maddi imkânsızlıklar nedeniyle tedavisini sürdürmekte zorluk çekiyor…  Sosyal medyadaki paylaşımı ile dikkatleri üzerine çeken Aysel Metni YENİDÜZEN'e konuştu

A+A-

“LÜTFEN SESİMİ DUYUN”… 2017 yılında ‘ Lenf ‘ kanseri teşhisi konulan 26 yaşındaki Aysel Metni hastalığının yanı sıra, maddi imkansızlıklarla da boğuşuyor. YENİDÜZEN aracılığı ile hayırseverlere seslenen Metni, “Ben yaşamak istiyorum, hastalığımı doğum günümden 1 hafta önce öğrendim ve yaşama sarıldım. Lütfen sesimi duyun” diyor…

10 BİN TL’YE İHTİYACI VAR. Sürecin çok zor geçtiğini, ailesinin de yeterli gücü olmadığını ifade eden Aysel Metni, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. 14 Mayıs’ta hastaneye yatması gerektiğini ifade eden Metni, maddi sıkıntı nedeniyle Türkiye’ye gidemediğini kaydetti… Aysel Metni, “En az 10 bin TL paraya ihtiyacım var lütfen sesimi duyun” dedi.

Devrim DEMİR

Doğum gününe bir hafta kala Lenfoma kanseri teşhisi konulan Aysel Metni henüz 26 yaşında. Güçlü durarak hayata sıkı sıkı sarılan Aysel Metni’nin kulak ağrısı şikâyeti ile başlayan hikâyesi Lenf kanseri teşhisi ile sonlandı.

Sağ ciğeri iflas eden ve hemen hemen hastalığı tüm vücuduna yayılan 26 yaşındaki Aysel Metni, hastalığının yanı sıra maddi imkânsızlıklarla da boğuşuyor.

14 Mayıs’ta Türkiye’de 45 günlük tedavi için ‘acil’ yatış yapması gereken Metni, tedavi masraflarını karşılayamadığı için gidemedi.

Sürecin çok zor geçtiğini, ailesinin de yeterli gücü olmadığını ifade eden Aysel Metni, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Tedavi sürecini YENİDÜZEN’e anlatan genç kadın, yurt dışına gitmek için tedavi masraflarına gücünün yetmediğini, yatışı yapılması gerekirken henüz ülkeden çıkış yapamadığını kaydetti.

Kulak ağrısı ile gitti, kanser olduğunu öğrendi

Akdoğan köyünde kiralık bir evde kalan Aysel Metni, tedavi gördüğü için çalışamıyor. Eşinin aldığı maaş ise sadece evlerini geçindirmeye yetiyor.

2017 yılında kulak arkasında çıkan bir topakla hastaneye başvuran ve ardından sürecin bu noktaya geldiğini anlatan Aysel Metni, “Kulak ağrısı şikâyeti ile gittim yaklaşık 1 ay boyunca antibiyotik kullandım. Bu süreçte kasıklarımda şiddetli bir ağrı ile yeniden doktora başvurduğumda fıtık şüphesi vardı artan mide bulantılarım ve ağrılarımın ardından,  yapılan tahliller sonucu  ‘lenfoma kanseri’nin son evresinde olduğumu öğrendim.

2018 yılı Şubat ayında kan testi ve ciğer filmlerinin ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi Göğüs bölümüne yatışım yapıldı ve bu süreçte sağ ciğerimin iflas ettiğini öğrendim. İki buçuk ay hastanede yattım, Onkoloji bölümünde Doktor Dilek hanım beni her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmam için bilgilendirdi hastalığımı bana anlattı” dedi.

Tedavim için maddi durumumuz yeterli değil

‘Lenfoma kanseri’ teşhisinin ardından tedavi görmeye başlayan bu süreçte kanserin hemen hemen vücuduna yayıldığını mide ve kemik iliklerine de sıçradığını belirten Metni, “Tedavim çok ağır başladı. Kanser vücuduma yayıldı, nakil olmam gerektiği konusunda doktorum beni bilgilendirdi ve geçtiğimiz aylarda Ankara’ya gittim.

23 gün orda kaldım, yanımda refakatçi olarak kalan kardeşimin masrafları dâhil hepsi bize aitti. Yurt dışında ve otelde kaldığımız sürede, tüm masraflar bize ait oldu. Ailemin gücüde belli, bana hem maddi hem manevi olarak çok büyük destek verdiler ama imkânlarımız sınırlı. Ben 14 Mayıs tarihinde Ankara’da hastanede yatışım olması gerekirdi. Para olmadığı için ben gidemedim ne yapacağımı bilmiyorum. Duyarlı vatandaşların bana yardım eli uzatmasını istiyorum” dedi.

“Gelinlik giymek isterim”

Tedavi sürecinde iki kez düğününü ertelemek zorunda kalan 26 yaşındaki Aysel Metni’nin en büyük hayali beyaz gelinlik giymek. Eşi, annesi ve kız kardeşinin en büyük destekçileri olduğunu belirten Metni’nin sözleri göz doldurdu.

Kendini iyi hissettiği zaman annesi ile birlikte gelinlik bakmaya gittiğini ifade eden Metni, “Ben yaşamak istiyorum, hastalığımı doğum günümden 1 hafta önce öğrendim ve yaşama sarıldım. Geçen iki yıllık süreçte iki kez ileride iyileşeceğim ümidi ile düğünümü erteledim. Ben gelinlik giymek isterim, annemle beraber gelinlik baktım ama tedavimi bile olamıyorum. Sağlıklı bir insan olmak isterim, özgürce nefes almak isterim nefesimi bile alamıyorum. Maddi imkânsızlık önümü kapatıyor. En az 10 bin TL paraya ihtiyacım var lütfen sesimi duyun” dedi.

 


 

“Tedavisine başlanıyor”

Sosyal medyada yapılan açıklamada Aysel Metni’nin Perşembe günü Türkiye’ye giderek tedavisine başlayacağı öğrenildi. Açıklamada 20 günlük antibiyotik tedavisi sonrasında kök hücre nakli gerçekleşeceğinden bahsedildi. Yaklaşık 2 ya da 3 ay Ankara’da kalması gereken Metni hakkında ileriki günlerde tekrardan açıklama yapılacağı belirtildi.

Yardım yapmak isteyenler için hesap no 

Vakıflar Bankası: 31 300 000- 0002341

Iban No: CT 47110083310313000000002341

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190515101458.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 16283 defa okunmuştur
İlgili Haberler