1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Uluslararası Gitar Festivali 24-28 Mayıs tarihlerinde…
Uluslararası Gitar Festivali 24-28 Mayıs tarihlerinde…

Uluslararası Gitar Festivali 24-28 Mayıs tarihlerinde…

Yakın Doğu Üniversitesi 1. Uluslararası Gitar Festivali, 24-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.

A+A-

 

Dünyaca ünlü gitaristleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde buluşturan, bu yıl ilki düzenlenecek olan Yakın Doğu Üniversitesi 1. Uluslararası Gitar Festivali, 24-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Yakın Doğu Üniversitesi ve Tango Kıbrıs Kültür Sanat Derneği organizasyonunda düzenlenen Yakın Doğu Üniversitesi 1. Uluslararası Gitar Festivali 24 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.30’da Lefkoşa Bedesten’de, The Hauge Kraliyet Konservatuvarı profesörü Enno Voorhorst’un vereceği resitalle başlayacak.

Festivalin ana etkinliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde, dünyaca ünlü İtalyan gitarist Aniello Desiderio, İspanyol besteci Joaquin Rodrigo’nun tanınmış eseri Concerto Aranjuez’i 25 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.30’da YDÜ AKKM’de, 26 Mayıs Cuma akşamı saat 20.30’da Rauf Raif Denktaş Kültür Kongre Merkezi’nde seslendiriyor.

27 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20.30’da, kariyerini Hollanda’da sürdüren yetenekli Türk gitarist Ozan Sarıtepe ilk albümü Sonidos Paisajes’in tanıtım konserini YDÜ Kütüphane Salon 4’te verecek. Gitarist repertuvarında İspanyol bestecilerin eserlerinin yanı sıra bu yıl hayatını kaybeden ünlü Fransız gitarist-besteci Roland Dyens anısına da eserler seslendirecek.

Festivalin son günü 28 Mayıs Pazar saat 14.30’ta keman sanatçısı Marjorie Gere ve besteci-piyanist Dan Sedgwick kendi eserlerinden ve romantik dönem eserlerinden oluşan bir repertuvarı Naci Talat Vakfı Barış ve Dostluk Evi’nde seslendirdikten sonra, besteci Dan Sedgwick, piyano eserlerinin gitara uyarlanması konulu bir seminer gerçekleştirecek. Etkinliğin devamında Arjantinli gitarist Matias Zloto gitarla geleneksel tango eşlikleri konulu bir seminer verecektir.    

Festival 28 Mayıs Pazar akşamı saat 20.30’da İtalyan gitarist Vincenzo Sandro Brancaccio’nun vereceği resitalle kapanıyor. Ünlü gitarist repertuvarında İtalyan bestecilerin yanı sıra Astor Piazzola’dan da eserler sunacak.

Açıklama şöyle: Festivalin ana misyonlarından olan üniversite-toplum işbirliği çerçevesinde, YDÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde gerçekleşecek olan etkinliklerde, sanatçılar 25 Mayıstan itibaren her sabah saat 10.00-13.00 arasında katılım için ücretsiz başvurunun gerekli olduğu “master classlar”da genç gitaristlerle dersler yapacaklar.

Aynı zamanda, Türkiye’nin önemli konservatuvarlarından ve müzik bölümlerinden gelecek 13 sanatçı/öğretim elemanı, 26-27 Mayıs tarihlerinde 14.30-16.00 saatleri arasında dışarıdan katılımın açık ve ücretsiz olduğu derslerde hem üniversite öğrencileri ile hem de Kıbrıslı gençlerle deneyimlerini paylaşacaklar.

 

Festivalde ünlü gitar yapımcısı Orhan Ümmetler 25 Mayısta vereceği seminerle hem gitaristlerle hem de tüm müzisyenlerle önemli bilgiler paylaşacaklar.

Festival, KKTC Cumhurbaşkanlığı, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürlüğü, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ve Naci Talat Vakfı’nın destekleri ile gerçekleşmektedir.

Detaylı bilgi ve başvuru için www.cyprusguitarfestival.com‘u ziyaret edebilirsiniz.

 

  

Bu haber toplam 3096 defa okunmuştur
Etiketler : , ,