1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Turkcell 4,5G tanıtım lansmanı gerçekleştirildi
Turkcell 4,5G tanıtım lansmanı gerçekleştirildi

Turkcell 4,5G tanıtım lansmanı gerçekleştirildi

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 4,5G tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 4,5G tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.

Merit Royal Diamond Hotel’de düzenlenen etkinlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kurulduğu günden bugüne yaptığı çalışmalara ve alt yapı yatırımlarına değinerek, ihale sürecinin ardından çok kısa bir sürede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkını ilk 4.5G ile hizmetini kavuşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ise “Türkiye’de ne varsa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de o olacaktır” diyerek, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Kuzey Kıbrıs’taki yatırımlarının artarak devam edeceğini vurguladı.

Aksu: “Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 4.5G’yi ilk sunan operatör olması gurur verici”

Turkcell’in Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu lansmana ilişkin şunları söyledi: “Turkcell’in kuruluşundan sadece beş sene sonra faaliyetlerine başlayan Kuzey Kıbrıs Turkcell, kurulduğu günden bu yana bizlerin göz bebeği. Birçok yeni ürün ve servisimizi ilk kez burada deneyimledik ve başarılarını sizler ile paylaştık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 24 yıldır yürüttüğümüz faaliyet ve gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ülke ekonomisine yaklaşık 1,1 milyar dolar katkı sunduk. Bununla birlikte bugüne kadar sağladığımız binlerce kişilik istihdamla ülkenin en büyük işverenlerinden de biri olduk. Türkiye’de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da en son teknolojileri ve en yüksek hızları sunmak her zaman en büyük önceliğimiz. Bugün de Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 4.5G teknolojisini ilk sunan operatör olmasının gururunu yaşıyoruz.”

Küçüközdemir: “Daha güçlü bağlar kurmak için 4.5G ile Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar yaygın bir kapsamayı hayata geçirdik”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir ise “Bugün Kuzey Kıbrıs için özel bir gün. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 4.5G ilk önce Turkcell ile hayat buldu. Kuzey Kıbrıs’ın lider operatörü olarak bu gurur verici. 4.5G hızlı mobil internet şebekesini kurmak için çok uzun süre önce başlayan hazırlık çalışmalarımız son 10 ayda arkadaşlarımızın gece gündüz demeden çalışmasıyla tamamlandı. İlkleri Kuzey Kıbrıs’a taşıyan lider operatör olarak ilk 3G hizmetini 2008 yılında sunmuştuk. 2022 yılının kasım ayında frekans ihalesinden sonra bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 4.5G hizmetini en geniş frekans bandıyla, daha güçlü bağlarla Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar yaygın bir kapsamayla hayata geçirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Bürüncük: Hedefimiz 3 ya da 5 yıl içinde 5G'ye geçmek

Bilgi Teknolojileri Ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük de, hedeflerinin 3 ya da 5 yıl içerisinde 5G’ye geçilmesi ve fiber altyapının daha da güçlü hale getirilmesi olduğunu dile getirerek, bu konuda da tüm paydaşlarla birlikte çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Arıklı: 4,5 G’ye geçerek hem halkımıza kaliteli internet hızı sunmaya başladık

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise, göreve geldiğinde 2 hedefi olduğunu belirterek, bunların Ercan havalimanının açılması ve 4.5G hizmetlerinin hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti.

Arıklı, “Her ikisini de başarmanın büyük mutluluk ve gururu içerisindeyim” diyerek, yeni hedefinin 6G’yi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına sunmak olduğunu vurguladı.

“4,5 G’ye geçerek hem halkımıza kaliteli internet hızı sunmaya başladık, hem de maliyeye yaklaşık bugünkü rakamlarla bir buçuk milyar TL’lik bir kaynak kazandırmış olduk” diyen Arıklı, elde edilen gelirin teknolojik altyapının güçlendirilmesi ve eğitim alanında kullanılacağını belirtti.

Tatar: Turkcell yatırımlarıyla dijitalleşme ve kaliteli hizmet sunulmasına büyük olanak sağlıyor

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar ise Turkcell’in adamıza geldiği günden bugüne yaptığı yatırımlar ve sosyal sorumluluk projelerine değinerek, uluslararası bir marka olan Turkcell’in ambargolar ve izolasyonlar altında büyük sıkıntılar yaşayan ülkemizde yatırım yapmasının ülkenin her alanında dijitalleşme ve kaliteli hizmet sunulmasına büyük olanak sağladığını söyledi.

Tatar, “Bütün dünyaya sesleniyorum; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her geçen gün daha da kökleşmektedir” dedi.

Tatar, KKTC'nin Doğu Akdeniz’de bir cazibe merkezi olarak her geçen gün daha da kökleşeceğini kaydederek, Kıbrıs Türk halkına refah ve mutlu yarınlar sunmak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından 4,5 G pastası kesildi. Tanıtım lansmanı Buray konseri ile sona erdi.

Bu haber toplam 986 defa okunmuştur