1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP heyeti, Lefkoşa Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
TDP heyeti, Lefkoşa Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

TDP heyeti, Lefkoşa Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları 7 Ocak erken seçim çalışmaları çerçevesinde, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulundu. 

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları 7 Ocak erken seçim çalışmaları çerçevesinde, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulundu. 
 

Ziyaretlerde, TDP'nin Katılım Vizyonuna ilişkin bilgiler verildi, TDP milletvekili adaylarının tanıtım broşürleri dağıtıldı. 
 

Doktorlara ‘3 Basamaklı Sağlık Modeli’  hakkında bilgilerin veriliği ziyarette ayrıca, hasta yakınları ile konuşularak sorunları dinlendi, hastalara acil şifalar dilendi. 
 

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP'nin sağlık alanında  hayata geçirmeyi planladığı sağlık reformunun 3 basamakta gerçekleşeceğini belirterek, bu konuda bilgi verdi. 
 

Özyiğit, birinci basamakta küçük yerleşimlerde ulaşımı kolay ve tam gün temel sağlık hizmetlerinin sunulacağı sağlık merkezleri olacağını, ikinci basamakta merkezlerde tam teşekküllü hastanelerde yer alacak olan yataklı tedavi kurumlarında yatılı hasta tedavi ve takipleri yer alırken, üçüncü basamakta ise eğitim-araştırma ve özel ihtisas hastanelerinde ileri vakaların tedavileri ile eğitim ve araştırma faaliyetlerinin sürdürüleceğini anlattı. 
 

Sağlık alanında sunulacak hizmetlere, devlette olmaması veya eksikliği halinde özelden hizmet alımı şeklinde gerçekleşecek olan hizmete özel sağlık birimleri de katılabileceğine aktaran Özyiğit, bu amaçla özel sektörde çalışan ve arzu eden hekim ile birimlerden hizmet satın almak üzere protokoller oluşturabileceklerini ifade etti. 
 

Özyiğit, sağlık hizmetinin kamu ve özel sektör tarafından verileceği, ülkedeki herkes için kaliteli ve etkin sağlık hizmeti sunacak karma modeli hayata geçireceklerini kaydetti.
 

Kamu sağlık hizmetleri güçlendirilip sağlık sistemine güven kazandırılacağını belirten Özyiğit, ayrımsız herkese hizmet verecek olan sağlık sistemi ile toplumun tüm ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanmasının sağlanacağını vurguladı. 
 

“Herkes, ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek"
Genel bütçeden sağlığa ayrılan payın %6 civarında olduğunu belirterek, bu miktarı son derece yetersiz bulan Özyiğit, seçilmeleri halinde, herkesin hakkı olan ücretsiz sağlık hizmetini hayata geçireceklerini kaydetti. 

Bu haber toplam 1590 defa okunmuştur
Etiketler : ,