1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Tatil Türleri Nelerdir? Farkları ve Avantajları Nelerdir?
Tatil Türleri Nelerdir? Farkları ve Avantajları Nelerdir?

Tatil Türleri Nelerdir? Farkları ve Avantajları Nelerdir?

Seyahat kavramı insanlık için tarih öncesi zamanlardan bu yana önemli bir yere sahiptir.

A+A-

YENIDUZEN ADVERTORIAL

Seyahat kavramı insanlık için tarih öncesi zamanlardan bu yana önemli bir yere sahiptir. Antik Çağ’da olimpiyatlardan tutun da Roma tarihinde hamam gezilerine dek uzanan seyahatler günümüzde en çok tercih edilen boş zaman değerlendirme araçlarından biridir. Kimi zaman ani bir kararla kimi zaman da yıl boyu kurulan hayaller ile gerçekleştirilen seyahatler farklı tatil türleri arasından tercih edilebilir.

Yoğun iş temposundan uzaklaşmak ya da zorlu geçen bir öğretim döneminin ardından dinlenmek, eğlenmek veya keşif gezileriniz için seyahat rotanızı dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Her mevsimde her şehirde ve ülkede birbirinden farklı amaçla gerçekleştirebileceğiniz tatil türleri mevcuttur. Hayatınızın rutinleşmesinin en iyi ilacı tatil ve seyahat türleri arasından dilediğiniz zamanda dilediğiniz yerde gerçekleştirebileceğiniz seçeneklerlerdir. Kumsallardan dağların karlı zirvelerine dek uzanan tatil türleri şöyle sıralanabilir:

Tatil Çeşitleri Nelerdir?

Mevsime, gideceğiniz yere, gerçekleştirmek istediğiniz aktivitelere ve seyahat türüne göre değişkenlik gösterir. Özellikle ulaşım imkanlarının gelişmesi ile birlikte farklılaşan seyahat türleri her türlü tatil ihtiyacınızı karşılayabilecek niteliktedir. Yaz tatilleri en çok tercih edilen tatil türü arasında yer alsa da her an çantanızı alıp gidebileceğiniz seyahatler planlamanız mümkündür.

Yaz tatilleri

En çok tercih edilen tatil çeşitleri arasında yer alan yaz tatilleri genellikle yurt içinde güney ve ege kıyılarında gerçekleştirilir. Yurt dışında ise gidilecek aylara göre tercih edebileceğiniz ülke değişkenlik gösterebilir. Deniz, kum, güneş üçlüsünün tadına varılan tatil türleri arasında başta gelen yaz tatilleri için yurt içinde Antalya, Bodrum gibi destinasyonlar öne çıkarken yurt dışı seçenekleri arasında Kıbrıs ilk sırada yer alır.

Kış tatilleri

Özellikle sömestr dönemlerinin gözdesi olan kış tatilleri kayak tatili ile öne çıkar. Yurt içinde Uludağ gibi popüler tatil beldesini öne çıkaran kış tatillerinde yurt dışı tur paketleri ile Balkan Turları gibi kültürel gezi ve seyahat türleri de plana dahil edilerek yılın yorgunluğu atılabilir. Bunun yanı sıra buz pateni, snowboard gibi aktiviteler de bu tatil türleri esnasında gerçekleştirilebilecek aktiviteler arasında yer alır.

Tatilin Organize Hali: Turlar

Yılın her döneminde gerçekleştirebileceğiniz tatil ve seyahat türleri arasında turlar çokça tercih edilir. Tatil planlamaya vakit bulamadıysanız fakat bir seyahat için ayırabileceğiniz vaktiniz varsa Coral Tatil’in uzman kadrosu ve rehberleri eşliğinde hazırlanmış tur paketleri ile sizin için hazırlanan rotaların tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

  • Yurt içi turları

Medeniyetler beşiği olarak anılan, kültürel ve coğrafi güzellikler açısından sayısız zenginliğe sahip bölgelerde planlanmış turlarda unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem ülkenin keşfedilmeyi bekleyen cevherleri hem de hayran bırakacak güzellikteki şehirleri ile Türkiye’ye özel hazırlanmış tur paketlerini tatiliniz için değerlendirebilirsiniz.

  • Yurt dışı turları

Kısa sürede çok yer gezmek, farklı kültürleri keşfetmek, yeni tatlar arayışınızı tatmin edebilmek için Avrupa’dan Uzak Doğu’ya dek uzanan yurt dışı tatil türleri sizin için ideal olabilir. Gideceğiniz bölgenin yemek ve yaşam kültürünü yakından gözlemleme fırsatı yakalayabileceğiniz bu tatil türü ufkunuzu genişletecek nitelikte bir seyahat deneyimine zemin hazırlayabilir.

  • Kültür turları

Bin yıllardan bugüne uzanan tarihi ve kültürel rotaları izlemek ve tarihe tanıklık etmek isteyenler için ise tatil türleri arasında en uygun seçenek kültür turları olabilir. Kapadokya başta olmak üzere geçmiş medeniyetlerden bugüne ulaşan antik kent alanlarını ve tarihi yapı kalıntılarını gezebilirsiniz.

  • Gemi turları

Uçsuz bucaksız bir maviliğin ortasında şehrin stresinden ve kalabalığından uzakta bir tatil deneyimi için gemi turları tatil planına dahil edilebilir. Denizin gökyüzü ile buluştuğu bir sonsuzluğun içinde yolculuk ederken eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Doğu Afrika’dan Karayipler’e dek uzanan geniş bir tur yelpazesi ile Coral Tatil güvencesini birleştirerek mavilikler arasında süzülebilirsiniz.

Spor ve doğa odaklı tatiller

Şehirden uzakta bir tatil için spor ve doğa çerçevesinde bir tatil planlanabilir. Türkiye’de özellikle Antalya Belek’te öne çıkan golf otelleri bu bağlamda değerlendirilebilir. Trekking, yürüyüş, tırmanış ve kayak sporları için gidebileceğiniz özel destinasyonlar bulunmakla birlikte gittiğiniz yerde gerçekleştirebileceğiniz spor ve doğa odaklı faaliyetler şu şekilde sıralanabilir:

  • Bisiklet sürme
  • Koşu
  • Yüzme
  • Spor müsabakalarına izleyici olarak katılmak
  • Kuş gözlemciliği
  • Yaban hayatı gözlemciliği
  • İnziva kampları
  • Yoga kampları
  • Orman kampları
  • Doğa keşif gezileri

Özel ilginiz ve merakınıza göre tercih edeceğiniz seyahat türü, gideceğiniz bölgeye göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin; yurt içinde Karadeniz turları ile gideceğiniz seyahatinize trekking aktivitesini ekleyebilir, Akdeniz’e uzanan kumsallarda yürüyüş yapabilir, Güneydoğu’nun doğa ile iç içe tarihi kalıntıları arasında bisiklet sürebilirsiniz. Birçok şehirde farklı aktiviteler için sunulan imkanları rehberinizden öğrenebilirsiniz.

Sağlık Amaçlı Tatiller

Yılın her zamanı gerçekleştirilebilecek tatil ve seyahat türleri arasında sağlık amaçlı gerçekleştirilenler de önemli bir yere sahiptir. Özellikle termal turizm adı altında gerçekleştirilen seyahatler Pamukkale ve Yalova’da gerçekleştirilen seyahat türleri, sağlık amaçlı tatiller arasında ön plana çıkar. Türkiye özelinde bakıldığında kaplıca seyahat türleri Şırnak’tan Bursa’ya dek uzanan geniş seçenekler sunar. Kaplıca dışında sağlık amaçlı gerçekleştirilen farklı tatil türleri de bulunur. Bu tatil türleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Fizyoterapi amaçlı gerçekleştirilen seyahatler
  • Ameliyat ve tıbbi bakım için gerçekleştirilen seyahatler
  • Yoga ve meditasyon kamplarına katılım  amaçlı gerçekleştirilen seyahatler
  • Yaşlı ve kısıtlı bireyler için geliştirilen turlar aracılığı ile gerçekleştirilen seyahatler
  • SPA ve Wellness tatil türleri

Sosyal Amaçlı Tatiller

Özellikle özel gün ve bayramlarda, sömestr ve yaz tatillerinde aile, akraba ve arkadaşları ziyaret amaçlı gerçekleştirilen tatil türleri sosyal amaçlı tatiller arasında yer alır. Alternatif bir seyahat deneyimi için yakınlarınız ile birlikte katılacağınız tatil turları için Coral Tatil’in tur paketlerini inceleyebilirsiniz. Böylelikle ziyaretinizin kapsamı genişleyerek eğlenceli ve unutulmaz bir hal alabilir. Ulaşımın kolaylaşması ve farklı seyahat türleri için sunulan tur fırsatları sayesinde yıl boyu gerçekleştirebileceğiniz tatil ve seyahat türleri vardır. Sevdikleriniz ile birlikte planlayacağınız seyahatlerinizi Coral Tatil imkanları ile kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik vize istemeyen ülkelerde gerçekleştirilen turlar ile birlikte bambaşka dünyaların kapılarını aralayabilirsiniz.

Macera ve Eğlence Amaçlı Seyahatler

Eğlence deyince macera odaklı turlar ve eğlence mekanlarını, konser ve festivalleri kapsayan tatil ve seyahat türleri öne çıkar. Konser, film ve tiyatro festivalleri eğlence amaçlı tatil türlerinin başında gelen etkinliklerdir. Macera amaçlı seyahatler arasında ise rafting, snowboard, tırmanış ve benzeri aktiviteler sayılabilir. Tüm tatil türleri bu aktiviteler eklenerek macera veya eğlence amaçlı bir tatil türüne dönüştürülebilir.

Günübirlik Tatil Türleri

Günlük hayatın hızından başınız döndüğünde soluklanmak adına günübirlik tatil türlerini değerlendirebilirsiniz. Kısa mesafede bulunan şehir ve tatil beldelerinde, kaplıca merkezlerinde ya da kültür turlarından oluşan bir paket ile hafta sonunuzu kendinizi yenilemek için ayırabilirsiniz.

İyi hissetmek ve yenilenmek için tatil ve seyahatler kurtarıcı işlevi görebilir. Aradığınız tatil ve seyahat türlerini geniş tur paketi ve otel seçeneği yelpazesi ile Coral Travel aracılığı ile bulabilirsiniz. Uzman kadrosu ve profesyonel rehberler eşliğinde hazırlanan tur paketleri ile birbirinden farklı destinasyonlarda farklı kültürleri keşfedebilir ya da otel seçenekleri arasından seçeceğiniz bölgede Coral Tatil güvencesi ile dinlenerek tatilinizi yapabilirsiniz.

Bu haber toplam 7650 defa okunmuştur