1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SU BASKINI, YILDIRIM VE DOLU UYARISI
SU BASKINI, YILDIRIM VE DOLU UYARISI

SU BASKINI, YILDIRIM VE DOLU UYARISI

Meteoroloji Dairesi, su baskını, yıldırım düşmesi ve dolu yağışı gibi doğa olaylarına karşı tedbirli olunmasını istedi.

A+A-

Bölgeyi son 1-2 gündür etkisi altına alan serin ve yağışlı havanın bugün de devam etmesi bekleniyor.
Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmin raporuna göre, bölge, alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak. Hava az bulutlu zamanla parçalı bulutlu yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu geçecek.
Hava sıcaklığı, mevsim normalleri civarında seyrederken, rüzgarın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

SAĞANAK YAĞMUR PAZAR GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

 Sağanak yağmurun pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 11 – 17 Ekim tarihleri arasında bölge, genellikle alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Hava yarın parçalı bulutlu yer yer sağanak yağmurlu, cuma ve cumartesi günleri parçalı bulutlu öğleden sonra yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu,  sonraki günler parçalı bulutlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı, iç kesimlerde ve sahillerde 28 – 31 derece dolaylarında seyredecek.

Rüzgar, genellikle Kuzey ve Batı yönlerden orta kuvvette yağışlı günlerde yer yer kuvvetli olarak esecek

SU BASKINI, YILDIRIM VE DOLU UYARISI

Bu arada  Meteoroloji Dairesi, su baskını, yıldırım düşmesi ve dolu yağışı gibi doğa olaylarına karşı tedbirli olunmasını istedi.

Daireden yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmeler ışığında yağışların devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması çağrısında bulundu.

Daire, bugün saat 15.00’den 13 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’e kadar su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı vb. doğa olaylarına karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Bu haber toplam 3909 defa okunmuştur
Etiketler :