1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Sağlık çalışanlarına şiddete caydırıcı cezalar getirilmeli"
"Sağlık çalışanlarına şiddete caydırıcı cezalar getirilmeli"

"Sağlık çalışanlarına şiddete caydırıcı cezalar getirilmeli"

Hemşireler, Mehmetçik Sağlık Ocağı’nda iki meslektaşlarına yönelik yapılan darp olayını kınadı, Sağlık Bakanlığı ve Savcılığı göreve çağırdı.

A+A-

Hemşireler, Mehmetçik Sağlık Ocağı’nda iki meslektaşlarına yönelik yapılan darp olayını kınadı, Sağlık Bakanlığı ve Savcılığı göreve çağırdı.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Ali Özgöçmen'in ortak yaptığı yazılı açıklamada, hemşirelerin, aldıkları çağrı üzerine olay yerine giderek, görevlerini yerine getirmeye çalışırken müdahale etmek istedikleri kişi tarafından darp edildiklerini kaydetti.  

“Akla mantığa sığmayan” olarak nitelenen bu davranışın, hiç bir koşulda kabul edilemeyeceği ve affedilemeyeceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bizler biliyoruz ki toplum içinde yok denecek azınlıkta olan bu kişiler hiç birimizi temsil etmedikleri gibi toplum içinde de itibarları yoktur. Sendika ve birlik olarak devletin memuru olan hemşirelere yapılan bu saldırı karşısında başta sağlık bakanlığı ve nezdinde savcılığın harekete geçmesi için çağrıda bulunur göreve davet ederiz. Sağlık bakanlığı ve savcılık bu konuda derhal adım atmalıdır ki bir gün can kayıpları yaşanacak vahim olaylar yaşanmasın, aksi halde o gün geldiğinde çok geç kalınmış olacak. Unutulmamalıdır ki bu saldırılar sağlık çalışanlarını görevinden alı koyarak bir başka insanımızın sağlık hizmeti alamamasına hatta belki de sağlık hizmetine ulaşamadığı için hayatına mal olabilir, buna da hiç kimsenin hakkı yoktur! Bu nedenle sağlık çalışanlarına şiddete caydırıcı cezalar getirilmesi için yasal düzenleme getirecek politik kararlar üretilmelidir.”

Açıklamada, kamu davası dışında sendika ve birlik olarak meslektaşlarının kişisel davasının yürütülmesinde yanında ve takipçisi olurken, şiddetin her türlüsünü kınadıkları ifade edildi.

 

Altuğra: “Sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddet kabul edilemez”

 

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Yedikonuk'ta Mehmetçik Sağlık Ocağı’nda görevli iki hemşirenin darp edilmesi nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Bakan Altuğra yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:

“Mehmetçik Sağlık Ocağı’nda görev yapan iki hemşiremizin darp edildiklerini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım.

Sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddet ve hakaretin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtir, yaşananlarla  ilgili tüm detaylı bilgileri aldığımı ve konunun takipçisi olacağımı, kamuoyunun bilgisine getirmek isterim.

Fiziksel şiddete uğrayan sağlık personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletir, gerek manevi gerekse hukuksal sürecin takipçisi olacağımı, her türlü desteği sağlayacağımı bir kez daha vurgularım.

 

Atan: “Darp olayının takipçisi olacağız”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Mehmetçik Sağlık Ocağı'nda hemşire ve sağlıkçılara yönelik darp olayını kınadı.

KAMUSEN Genel Başkanı Metin Atan yaptığı yazılı açıklamada, “Hemşirelerimizin kendi hayatlarını hiçe sayarak hayat kurtarma adına görev yapmaya çalıştıkları esnada darp edilmelerini kabullenmemizin mümkün olmadığını ve yapılan bu darp olayının da takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine getiririz.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1318 defa okunmuştur