1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Maronitler, Derinya ve Aplıç ele alındı
Maronitler, Derinya ve Aplıç ele alındı

Maronitler, Derinya ve Aplıç ele alındı

Toplantıda ele alınan konularla ilgili Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay basına kısa bir açıklama yaptı..

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet ortaklarıyla bir araya geldi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Başbakan Tufan Erhürman, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın katıldığı olağan aylık görüşme saat 10.30’da başladı.

Cumhurbaşkanlığındaki görüşme 1.5 saat sürdü. Toplantıda ele alınan konularla ilgili Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay basına kısa bir açıklama yaptı.

Özersay, “Bugün yaptığımız değerlendirme toplantısında iki gündem maddemiz vardı esasen. Başka bazı konuların yanında iki gündem maddemiz vardı. Bunlardan birincisi daha önce açıklanmış olan Maronit açılımıyla ilgili olarak atılması gerekli adımların ne zaman, hangi dönemde ve kim tarafından ne yapılarak hayata geçirileceğiyle ilgili olarak bir çalışma yaptık, bir fikir egzersizi yaptık. Önümüzdeki günlerde, haftalarda bu konuda daha somut bilgiler verebilecek konuma gelebileceğiz ama esas değerlendirmemiz bu konuyla ilgiliydi. Biliyorsunuz Maronit açılımının somut biçimde hayata geçebilmesi için tapuyla ilgili, altyapıyla ilgili ve benzeri konularla ilgili olarak yapmamız gereken şeyler var. Bunları hayata geçirme konusunu ele aldık.

Bir diğer konu Aplıç ve Derinya kapılarının açılmasıyla ilgili olarak ne aşamadayız, biliyorsunuz ihale süreci devam ediyor, onun ertesinde süreci hızlandırmak için ne gibi adımlar atabiliriz bunu da değerlendirdik. Esasen bu iki konu ele alındı diyebilirim.

Kuşkusuz herhalde beklenti Kıbrıs müzakereleri bağlamında son birkaç gündür yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da bir değerlendirme yapılmasıdır ama sayın Cumhurbaşkanının BM yetkilileriyle yarın yapacağı görüşmenin ertesinde o konuda bir değerlendirmeyi ayrıca yapacağımızı siz sormadan ben söyleyeyim”dedi.

 

 

Bu haber toplam 2351 defa okunmuştur
Etiketler : ,