1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa'da öğrenciler "iklim grevine"
Mağusa'da öğrenciler "iklim grevine"

Mağusa'da öğrenciler "iklim grevine"

Mağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Çanakkale ortaokulu öğrencileri iklim grevine çıktı.

A+A-

Mağusalı bir grup öğrenci küresel ısınma ve iklim değişikliğinin neden olabileceği olumsuz etkileri ve bunların getireceği sonuçlara dikkat çekmek amacıyla bugün öğrenci eylemi gerçekleştirdi. Mağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi ve Çanakkale Ortaokulu öğrencilerinden oluşan gurup Anıt çemberinde toplanarak ellerindeki çeşitli pankartlarla Salamis Yolu güzergahından DAÜ çemberine kadar bir yürüyüş yaptı. Öğrenciler yürüyüşte ‘İklim Değil Sistem Hatalı’ ‘Gelecek Bizim Harekete Geçelim’ şeklinde sloganlar atarak, yetkililerin bu yönde bir adım atması çağrısında bulundular.

DAÜ çemberinde toplanan öğrenciler adına eylem sözcüsü Türk Maarif Koleji öğrencilerinden Fatma Dalokay etkinliğin amacını anlatan bir basın açıklaması okudu.

Dalokay, iklim değişikliğinin 11 yıl içerisinde harekete geçilmemesi halinde yaşanacakların önüne geçilemeyeceğini vurgulayarak, bu olayın soyut değil gerçekleri ortaya koyduğunu belirtti.

Ülkenin yarı kurak bir iklime sahip olduğunu anımsatan Fatma Dalokay, hava sıcaklığının artması ve su kıtlığının mevcut kuraklığın artmasına neden olacağını kaydetti ve bu sayede ekin alanlarının verimliliği ve ürün kalitesinin düşüş göstereceğini söyledi.

Dalokay kendilerinin verdiği bu mücadelenin dikkate alınmasını isteyerek, yetkililerin bu yönde bir adım atmasını istedi.

Eyleme Her Daim Dostlar da destek verdi.

m1-091.jpg

m2-069.jpg

m3-035.jpg

Fotoğraflar gazeddakıbrıs

Bu haber toplam 3630 defa okunmuştur