1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. "LUTE MESAJ TAŞIMADI"
"LUTE MESAJ TAŞIMADI"

"LUTE MESAJ TAŞIMADI"

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için atadığı geçici Özel Danışman Jane Holle Lute, bu sabah yeniden bir araya geldi.

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için atadığı geçici Özel Danışman Jane Holle Lute, bu sabah yeniden bir araya geldi.

Anastasiadis ve Lute’un 08.00’de başlayan görüşmesi 09.45 sıralarında sona erdi.

Kıbrıs’ın güneyindeki haber kaynaklarına göre, görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı.

Lute, 10.30’da Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ile görüşecek ve akşamüzeri adadan ayrılacak.

Jane Holl Lute dün de her iki liderle ayrı ayrı görüşmüştü. Görüşmede “referans kavramları” hazırlığı ele alınmıştı.

Kıbrıs Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için atadığı geçici Özel Danışman Jane Holl Lute’un, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e “mesaj taşımadığını” söyledi.

"LUTE MESAJ TAŞIMADI"

Kıbrıs'ın güneyindeki  haber kaynaklarına göre, Anastasiadis ile Lute arasında bu sabah gerçekleşen görüşmeyle ilgili açıklama yapan Prodromu, Lute’un Akıncı’yla dünkü görüşmesinden veya sürece müdahil olan diğer taraflardan, Anastasiadis’e herhangi bir mesaj taşımadığını kaydetti.
Lute ile istişarelerin bugün de yaratıcı ve verimli ortamda devam ettiğini ifade eden Prodromu, Anastasiadis’in Lute ile referans şartlarının belirlenmesi hedefiyle görüştüğünü belirtti.
Prodromu, referans şartlarıyla ilgili detayların görüşülmeye başlanıp başlanmadığına dair bir soru üzerineyse referans şartlarının belirlenmesinin tartışıldığını; gerek genel ilkelerle, gerekse detaylarla ilgili gerekli tartışmanın yapıldığını ve tartışmanın tek olduğunu söyledi.
Prodromu ayrıca, referans şartlarının belirlenmesi için sistematik ve usule dair bir çaba gösterildiğini kaydederek, açıklanacak bir şey olması durumunda bunu açıklayacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 1908 defa okunmuştur
İlgili Haberler