1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. LUNGO CAFE
LUNGO CAFE

LUNGO CAFE

Lungo Cafe’nin bahçesinde yere serpiştirilmiş büyük yastıklarda oturup çayınızı, kahvenizi içeceğiniz ve de yanında nargilenizi hopurtatacağınız bir özel köşe.

A+A-

Zekai Altan

 

Gönyeli çok gelişti. Artık eski Gönyeli yok. O kapalı toplum yaşamından eser kalmadı. Yurt içi köylerden göç edenlerden  tutun da yurt dışından gelenlerin yaşadığı bir kent oldu Gönyeli. Kıbrıslı Gönyeli tarihe karıştı. O eski meyhaneleri ile ünlü Gönyeli yok. Gönyeliler “yağarsa sevinçten, yağmazsa marazdan içerler” sözü de tarihte kaldı. Bugün Gönyeli’deki gelişme aynı zamanda birçok mekanın çağdaş ve talebe göre artış gösterdiği bir duruma geldi. Gönyeli’de Zorba Petrol’un hemen arkasında yani aynı alanda hizmete gireli yaklaşık bir yıl olan bir mekandan söz etmek isterim.  Lungo Cafe.

AYRICALIKLI BİR MEKAN

Lungo Cafe modern bir binada hizmet veriyor. Oldukça büyük ve modern, aynı zamanda çok güzel dizayn ve dekore edilmiş etkileyici bir mekan. İlk imaj çok olumlu. Lungo Cafe’nin bahçesinde yere serpiştirilmiş büyük yastıklarda oturup çayınızı, kahvenizi içeceğiniz ve de yanında nargilenizi hopurtatacağınız bir özel köşe. Çok iyi düşünüldü. Özellikle yaz akşamları kullanacağınız bir köşe.  İç mekan farklı bir ambiansta. Çok hoş ve ferahlatıcı. Sandalye yerine koltuk ve minderler kullanıldı. Masalar da bu konsepte uygun a la carte düzeninde. Hijyenik ve temiz bir mekan. Personel de a la carte üniformalı. Çok şık. Güleryüzlü ve sempatik. İşletmenin iç mekan atmosferi mekana uygun çalan müzik ile sizi dinlendirir.  İç mekanda tam karşınızda tatlı büfesi. Tatlılar ve kahve çeşitleri buradan servis ediliyor. Lunga adına gelince. Lungo, oldukça yoğun bir kıvama sahip espressonun daha hafif ve seyreltilmiş hali olduğu için içimi daha yumuşak, tadı ise espressoya oranla daha serttir. Özel oranlarla hazırlanan lungo, Fransızca’da “café allongé” olarak adlandırılır. Popüler bir kahve türüdür.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü kartı çok kaliteli. Mönüler ve içecekler fotoğraflı ve fiyatlandırılmış Aynı zamanda  malzemeleri de özetlenerek yazılmıştır. Yiyeceğiniz mönüyü de önceden tanıma ve damak tadınıza göre seçme şansınız vardır. Bu yemeğin önemli bir özelliği de angonim Zekai Altan ile gittik. Biz siparişimizi Fajite et wrap, chicken tender, el yapımı Hamburger ve Tikka Masala olarak verdik. Zekai de taze sıkılmış portakal suyu ile çips. Fajita et wrap bildiğiniz fajita tabağında değil tipik Türk Mutfağı yöntemi ve geleneğine bağlı olarak dürüm içerisinde servis edildi. Jülyen kesilmiş et parçaları ile çedar  peynir ile kırmızı ve yeşil California biber çok güzel sote edilerek soğan ve soya sosun verdiği lezzet tam bir damak tadı. Lavaş arasında servis edilen tika masala soslu tavuk da pilav ve haşlanmış sebze ile servis edildi. Zekai ise taze sıkılmış portakal suyu ile çipse bayıldı. Lungo’ya tam puan verdi. Çipsini yerken aldığı zevki görmek gerekir. Evet fazla söze gerek yok. Türk ve Hindistan tatları ile Mexican mutfağının tatlarını alacağınız bir mönü. Ayrıca hamburgeri de Mehmet Zorba yapıyor. Yani el yapımı. Özenle hazırlar. Buradaki hamburgeri de mutlaka tadın.  Burada farklı kahve içeceklerini de tadarsınız. Nargılenizi de hopurtatmayı unutmayın. Keyf ile. Size şunu öneriyorum. Mutlaka bu güzel mekana gidin. İhmal etmeyin. Çok beğeneceksiniz. Farklı. Ailece uğrayacağınız bir mekan. Bu yiyecek ve içecekleri tadın. Bu mekanı yaratanları kutlamak gerekir. 

 

TEL: 0533 845 05 55
ADRES: ZORBA PETROL ARKASI-GÖNYELİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 8801 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 329 Sayısı

Adres Kıbrıs 329 Sayısı