1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTOEÖS: Okullarda onlarca sorun var, toplumsal ses çıkarmanın zamanıdır
KTOEÖS: Okullarda onlarca sorun var, toplumsal ses çıkarmanın zamanıdır

KTOEÖS: Okullarda onlarca sorun var, toplumsal ses çıkarmanın zamanıdır

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), okullardaki eksikliklere değinerek, Eğitim Bakanlığı'nın bu eksiklikleri görmezden geldiğini belirtti, öğrenci velilerinin harekete geçmesi için çağrıda bulundu. 

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), okullardaki eksikliklere değinerek, Eğitim Bakanlığı'nın bu eksiklikleri görmezden geldiğini belirtti, öğrenci velilerinin harekete geçmesi için çağrıda bulundu. 

Sendikanın Mali Genel Sekreteri Mehmet Güneyli'nin yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak kendilerinin okullardaki tüm eksiklikleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini ifade ederek "Bizim tüm gailemiz, eğitim-öğretim faaliyetlerinin en öncelikli olarak her yönü ile eksiksiz olan ve tehlike barındırmayan okullarda yapılmasıdır" dedi. 

İşte yapılan açıklama: 

"Sendika olarak tüm okullarımızı ziyaret edip, sorunları yerinde tespit ederken, Eğitim Bakanlığı yetkililerinin okullardaki durumlardan bihaber olmasını artık kamuoyunun ve öğrenci velilerinin daha sert bir şekilde ele alması gerekmektedir. Eski okulların fiziki yönden aciz durumlarını ortaya koymaya devam ederken, yeni yapılan okullarda dahi onlarca sorun olmasına, toplumsal bir ses çıkarmanın zamanı, geldi de geçti.

Sadece 15 ay önce, Eylül 2021’de Eğitim-Öğretim hayatına başlayan Osman Nejat Konuk Ortaokulu’nun durumunu defalarca ortaya koymamıza rağmen, bugün oldu hala daha sorunlar ortada durmaktadır. Yağmur yağdığı zaman okul binasının birçok bölümü su akıtırken, avluda da su göletleri oluşmaya devam etmektedir. Üstelik okul binasının temelinden nereden geldiği tespit edilemeyen su çıkması ve bazı odaları basması düşündürücüdür.

Öğrencilerin beden eğitimi derslerini beton parke alan üzerinde yapmaya devam etmesinin sakıncalarını, bu durumun özellikle sağlık sorunu veya yaralanmalara neden olduğunu defalarca vurguladık. Ayrıca öğretmenlerin arabalarını park ettikleri yerin de aynı olması tehlikeli bir duruma yol açabilmektedir. Buna karşın, okulun spor alanlarının yapılması için belirlenen bölgeye hala daha tek bir çivi dahi çakılmamıştır. Üstelik, okulun girişi kapalı değildir, okul içerisinden yol geçmektedir ve okul alanını çevreleyen duvarlar da çok alçaktır. Bu durumlar, önemli bir güvenlik zaafiyetine neden olmaya devam etmektedir.

KTOEÖS olarak sorunlarını gidip yerinden tespit ederek, tüm çıplaklığıyla ortaya koymaya devam edeceğiz. Bizim tüm gailemiz, eğitim-öğretim faaliyetlerinin en öncelikli olarak her yönü ile eksiksiz olan ve tehlike barındırmayan okullarda yapılmasıdır. Eğitim Bakanlığı yetkilileri adım atmakta geri durmaya devam ettiği sürece, bu sorunlardan en fazla etkilenenler ne yazık ki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizdir. Bu noktada okul aile birliklerimize ve velilerimize de büyük bir sorumluluk düşmektedir. Çocuklarının kabul edilebilir okul ortamlarında eğitim alması için gerekli baskıyı yapmaları önemlidir ve bu noktada KTOEÖS olarak onlarla işbirliği içinde hareket edip, okullarda giderilmeyen fiziki sorunlara yönelik hep birlikte kamuoyu oluşturabileceğimizi de vurgulamak isteriz."

Foto: Arşiv

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur
Etiketler : ,