1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kiprianu: Kritik aşamadayız
Kiprianu: Kritik aşamadayız

Kiprianu: Kritik aşamadayız

"Durum çok kritik aşamada ve ülkemizin geleceğe iyimserlikle bakabilmesi için tekrar nasıl umut ve perspektif vereceğimize bakmamız gerekiyor".

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, bu sabah toplanan Ulusal Konsey’e Crans Montana’da başarısızlıkla sonuçlanan Kıbrıs Konferansı hakkında bilgi verdi.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, toplantı sonrası basına açıklama yaptı.

Kiprianu’nun açıklaması şöyle;

Crans Montana’da ortaya çıkan sonuç hakkında kimilerinin mutlu olduğunu gördüğüm için şunları söylemek istiyorum. Sadece Kıbrıs sorununun çözülmemekle ya da çözüme bir adım daha yaklaşmamakla kalınmadığını, ne yazık ki çözümden uzaklaştığımızın bilincine varmamız gerektiğini söylemeliyim. Sonuç budur ve ortaya çıkan durumu bu temelde ve Crans Montana’daki başarısızlıktan sonra ortaya çıkan koşullar ve durum hakkında gerek BM, gerekse Türkiye tarafından yapılan bilinen açıklamalarla birlikte değerlendirmemiz gerekir.

Bizimle ilgili olarak, tarafımız açısından çok olumsuz koşullarla şu anda oluşan durumun kalıcılaşacağından çok büyük endişe duyduğumuzu sizden saklamıyorum ve bu duruma karşı koymak için yoğun çabaların ortaya koyulması gerekmektedir.

Daha fazla bir şey söylemeyi istemiyorum. Sabah da söylemiştim, önce Ulusal Konsey’de konuşmayı, AKEL’in tezlerini ve görüşlerini sunmayı tercih ediyorum. Öncelikle ortaya çıkan duruma nasıl karşı koyacağımız hakkında ve ikincil olarak da –kendi önemini taşıyan- Crans Montana’da ne olduğu hakkında. Tekrar ediyorum durum çok kritik aşamada ve ülkemizin geleceğe iyimserlikle bakabilmesi için tekrar nasıl umut ve perspektif vereceğimize bakmamız gerekiyor. Şu anda var olan durum korkarım ki böylesi bir mesajı vermekten uzaktır.

 

 

 

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur
Etiketler :